Folk flytter derfra: Få betalt 170.000 for å flytte dit

09/10/2023 05:00

Sofie Hansen

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hadde det ikke vært spennende å flytte til et nytt land? Det hadde selvfølgelig vært spennende, og nå er sjansen der, for en italiensk øy tilbyr folk 170.000 kroner for å flytte dit.

Den sardinske regjeringen tilbyr opptil 170 000 NOK for folk som ønsker å flytte til den idylliske øya og starte et nytt liv.

Regjeringen har øremerket hele 38 millioner pund (335 millioner kroner) til ordningen, som den håper vil gi nytt liv til de svinnende landdistriktene.

Men det er en hake - kontantene som gis til flyttefolk må brukes til å kjøpe eller pusse opp en eiendom, og tilskuddsbeløpet kan ikke være mer enn halvparten av kostnadene ved å kjøpe eller pusse opp boligen.

I tillegg må eiendommen ligge i en by med færre enn 3000 innbyggere, og du må registrere din bolig på Sardinia innen 18 måneder etter ankomst, skriver LADbible.

Sardinia, som ligger vest for Italia, er den nest største øya i Middelhavet og har noen fantastiske strender og vakker natur.

«Takk til de som har flyttet, vil det forhåpentligvis få andre til å gjøre det samme, for de som vurderer å flytte. Det er et herlig sted å starte en familie». Sier Sardinias president Christian Solinas.