Folk raser over bilde av 3 måneder gammel baby som får sugekoppbehandling

08/02/2021 14:59

Emma Sletta

Utland
Et bilde av en tre måneder gammel baby som får cupping behandling har forårsaket flere mennesker på nettet til raseri.

Et bilde av en selverklært "cupping" ekspert som utfører en behandling på en tre måneder gammel baby har fått mange til å rase. Det er det News.com.au skriver.

Det aktuelle bildet viser en tre måneder gammel babyhud på ryggen som suges inn i en kopp, hvor den har samlet seg i en deformert klump som har blitt helt rød.

Mannen, kjent bare som Mustafa, som refererer til seg selv som en "ekspert" på et "cupping senter" i den tyrkiske byen Uskudar i den tyrkiske byen Istanbul, delte nylig bildene på sosiale medier, hvor han tilsynelatende behandlet barnet for moro skyld.

"Vi tilbyr cupping til alle, fra tre måneder gamle babyer til 70-åringer. Vi gjør det fordi det er en islamsk tradisjon, og vi mener at alle skal delta i det, "Mustafa sa, News.com.au.

Han forklarte også at historien om cupping strekker seg tilbake omtrent 6000 år: "Hvis cupping var forferdelig, ville det ikke ha blitt gjort i tusenvis av år."

"Hvorfor har så mange sykdommer spredt seg i det siste? Fordi cupping ikke gjøres regelmessig," sa han.

"Jeg er ikke en svindel. Jeg krever ikke penger fra folk. De gir meg så mye som de ønsker å gi meg."

 

Cupping er en form for alternativ medisin som innebærer plassering av sugekopper, og antas av noen å lette helbredelsen ved å øke blodstrømmen.

 

Barne- og ungdomspsykiater Dr Veysi Ceri refset foreldre som tillot slik behandling å bli utført på sine barn.

"Barn kan ikke stå på nåde av sine foreldre," sa Veysi Ceri. "Cupping er ikke noe som er basert på vitenskapelig evidens, og barn er fysisk skadet av det."

"Her kan man stille spørsmål ved det psykologiske misbruket av barnet og brudd på kroppens immunitet."

Det tok ikke lang tid for folk på sosiale medier å uttrykke sitt raseri, og mange sa også at behandlingen er "tvilsom".

En person skrev blant annet: "Er disse menneskene sinnssyke? De leser eller lærer ingenting."

Til tross for at de aller fleste kommentarene var negative, var det også de som delte positive erfaringer med behandlingen.

"Jeg gratulerer familien, de fikk gjort cupping på babyen sin," skrev en person.

" Jeg får også gjort cupping regelmessig og jeg har ikke hatt hodepine i år. Jeg tar heller ikke medisiner. Det er også gunstig for barn å få kopping gjort."