Foreldre i sjokk da de så sin nyfødte datter: Nå har de et viktig budskap

05/04/2022 09:20

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Foreldrene fikk et sjokk da de så flekkene på datterens hud.

En vakker liten jente ble født med en unik tilstand som har forårsaket mørke flekker over hele kroppen.

Kvalitetsanalytiker Toneka Rogers Robinson fra Dallas, Texas, og hennes mann, gründer Justin, møttes på videregående skole og hadde vært sammen i 17 år før de ble foreldre  til deres unge datter Jireh. 

Det skriver DailyMail.

Under graviditeten holdt Toneka regelmessige avtaler med legen sin, og utførte flere tester for å sikre at alt gikk som det skulle.

Jireh ble født i juni 2021, en lykkelig og sunn baby, men paret var bekymret i begynnelsen - fordi den lille jenta ble født med mørke flekker over hele huden.

Legene forsikret raskt Toneka og Justin om at merkene bare var overfladiske og at Jireh var helt frisk.

Jireh ble diagnostisert med medfødt melanocytisk nevus (CMN) - synlige pigmenterte (melanocytiske) proliferater i huden som er tilstede ved fødselen.

Privatfoto

 

Tilstanden er ikke arvelig og er forårsaket av en feilaktig utvikling av pigmentceller i første trimester av svangerskapet. Denne tilstanden forekommer hos omtrent en prosent av spedbarn over hele verden.

Toneka og Justin begynte å dele bilder av datteren sin på Instagram for å holde familien oppdatert, men Jirehs unike utseende vakte oppmerksomhet – og den lille babyens Instagram-konto har nå mer enn 11 900 følgere.

Paret elsker å kunne vise verden sitt vakre barn og er begeistret for at Jireh vil vokse opp i en verden som vil bli mer aksepterende for forskjeller.

Privatfoto

Privatfoto

– Dagens generasjon handler om inkludering og omfavnelse av forskjeller. Det er så mange stjerner, som Winnie Harlow og Seal, hvis hud ser annerledes ut. De er fortsatt akseptert for sine talenter. Jeg er sikker på at hun vil motta noen mindre positive kommentarer, men hennes tillit vil være i stand til å motstå uvitenhet, sa den stolte moren, Toneka.

– Jeg bekymrer meg ikke så mye som jeg ville gjort om hun vokste opp da vi gjorde det. Jeg personlig husker ingen klassekamerater med merkbare hudsykdommer. Jeg har hatt kontakt med flere foreldre til barn med lignende forhold og lært om deres erfaringer. Jeg føler at hun ikke vil føle seg alene.

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.