Foreldre vil ikke la fire måneder gammel baby få livreddende operation: Krever blod fra uvaksinerte

05/12/2022 12:52

Emma Sletta

Utland
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Et newzealandsk par står i fare for å miste foreldreretten til sin fire måneder gamle baby fordi de ikke vil at barnet deres skal få uvaksinert blod under livreddende hjerteoperasjon.

Et høyst uvanlig tilfelle fra New Zealand skaper for tiden overskrifter over hele verden.

Et par risikerer å miste foreldreretten til sin fire måneder gamle sønn fordi de ikke vil la ham få en livreddende hjerteoperasjon.

Årsaken til foreldrenes avslag, ifølge The Guardian, er at de ikke ønsker at sønnen skal få blod fra blodgivere som er vaksinerte.

Derfor forsøker newzealandske myndigheter nå å gripe inn ved å be domstolene om å gi dem foreldreretten til den lille gutten.

Gutten lider av en innsnevring av lungeventilen, og en operasjon skal utføres så snart som mulig. Foreldrene har derfor snakket med en såkalt antivaksinekampanje medarbeider, der de har uttrykt sin bekymring:

– Vi ønsker ikke at blodet hans skal forurenses av vaksinering. Det er vår beslutning – det er greit for leger å gjøre alt annet.

New Zealands helsemyndigheter søkte mandag om foreldremyndigheten av barnet for en uke siden, og onsdag møttes partene i retten, der hundre vaksinemotstandere demonstrerte utenfor tinghuset.

Myndighetene på New Zealand argumenterte med at et barn med en så alvorlig tilstand skulle blitt behandlet for flere uker siden.

På den annen side hevdet foreldrenes advokat at fordi de ble stemplet som konspirasjonsteoretikere, nektet helsepersonell å høre på dem.

Den uvanlige saken har fortsatt ikke fått noen dom.