Foreldrene fikk seg noe av en overraskelse da morens graviditet plutselig tok en uventet vending

30/09/2023 21:30

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Alle regelmessige kontroller under graviditeten så bra ut, men plutselig måtte moren bli akutt innlagt på sykehus.

Å bli gravid og vente barn er en av livets største opplevelser for en kvinne. En opplevelse som forbindes med både glede og bekymring. Gleden over å bringe et nytt liv til verden og frykten for at noe skal gå galt.

Alt så ut til å være bra, da den amerikanske moren Jennie Wilklow gikk til forskjellige regelmessige kontroller under graviditeten.

Det hele tok imidlertid en drastisk endring da hun, 34 uker gravid, ble akutt innlagt på sykehus og måtte føde datteren ved keisersnitt.

Da de tok henne ut, hørte jeg henne gråte og de sa: 'Hun er vakker.' Det er ordene alle mødre ønsker å høre, så jeg smilte og slappet av, sier Jennie til Cafemom.

Men bak forhenget begynte det å bli veldig skummelt, og stemningen endret seg drastisk.

Babyens ansikt begynte plutselig å forandre seg, og det var en tydelig panikk blant både leger og sykepleiere i rommet. Barnets hud herdet som sement og begynte derfor å sprekke. Det resulterte i utrolig smertefulle sår over hele den nyfødte kroppen.

Til foreldrenes store overraskelse ble datteren deres født med den sjeldne sykdommen ‘Harlequin Ichthyosis’.

Sykdommen er en genetisk defekt som gjør at huden vokser opp til 14 ganger raskere enn normalt. I tillegg til huden påvirker sykdommen også øynene, munnen, nesen og ørene.- Han fortalte meg at legen ikke ga henne mange sjanser til å overleve. Han tenkte at han sikkert kunne holde henne i live til jeg kom for å se henne.

Generelt overlever barn født med denne sykdommen bare noen få dager etter fødselen, men i denne situasjonen var datteren Anna unntaket fra regelen.

Den neste tiden var turbulent for den lille familien og krevde mye innsats fra alle. Det så så dystert ut på et tidspunkt at moren mente det ville være best for lilla Anna å puste ut slik at hun kunne unnslippe den sterke smerten.

Men takket være intensivbehandling overlevde den lille jagerjenta, og familien kunne endelig reise hjem fra sykehuset.

Da de kom hjem, bestemte moren Jennie seg for å se positivt på situasjonen og opprettet derfor en Instagram-konto der omverdenen kunne følge datterens utrolige reise gjennom livet. En profil som i dag har nådd rundt 200.000 følgere, som daglig støtter Anna og hennes reise.

I dag er Anna 6 år gammel og utvikler seg så normalt som mulig, selv om hun møter mange utfordringer gjennom livet.

Se instagramprofilen her: