Forsvant i Amazonas: Nå er det nytt

13/06/2022 09:02

Emma

Utland
Dom Phillips intervjuer to lokale menn i Brasil i 2019 / Foto: Joao Laet/AFP/Ritzau Scanpix
Dom Phillips intervjuer to lokale menn i Brasil i 2019 / Foto: Joao Laet/AFP/Ritzau Scanpix
Et leteteam har funnet klærne til en britisk journalist og hans brasilianske partner, som fryktes å ha dødd i Amazonas.

I jakten på en britisk journalist og hans brasilianske forskningspartner i Amazonas regnskog i Brasil, har et søketeam funnet eiendeler som tilhører det savnede paret.

Det opplyser brasiliansk politi søndag lokal tid, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Journalist Dom Philips og innfødt ekspert Bruno Pereira har vært savnet siden 5. Juni, hvor de ikke kom tilbake fra researchturen deres. 

Ifølge en uttalelse fra brasiliansk politi på søndag har klær tilhørende Pereira blitt funnet, samt en ryggsekk med klær som tilhører Philips. Begge mennenes støvler er også funnet.

Meldongen kommer to dager etter at politiet fredag sa at det som ser ut til å være menneskelige levninger, var funnet.

Det "organiske materialet" er sendt til rettsmedisinsk avdeling i politiet, hvor det vil bli analysert.

Samme avdeling er også sendt rester av blod som ble funnet på en mistenkts båt. Blodrester bør sammenlignes med DNA-materiale fra Dom Phillips og Bruno Pereira.

Dom Phillips hadde kommet seg inn i regnskogen for å forske på en ny bok. Han hadde med seg Bruno Pereira, som er ekspert på urbefolkninger i Amazonas.

Pereira har håndtert beskyttelsen av urfolksområder mye, og det er velkjent at han har vært under press og mottatt trusler fra lokale loggere og gruvearbeidere som prøver å overta de innfødtes land.

Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Den mistenkte i saken er en lokal fisker. Det var hans båt hvor spor av blod ble funnet. Han er varetektsfengslet mens politiet etterforsker saken. Han er for tiden tiltalt for besittelse av ulovlig ammunisjon for et skytevåpen.