Forsvarsdepartementet: Russlands elite planlegger å myrde Putin så snart som mulig

22/03/2022 09:13

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ukrainas forsvarsdepartement hevder at flere seniorpolitikere og embetsmenn i Russland planlegger et drap på landets president.

En seniorrepresentant i det ukrainske forsvarsdepartementet har sagt at en gruppe "påvirket" medlemmer av den "russiske eliten" planlegger å drepe Russlands president Vladimir Putin ved for eksempel forgiftning.

Det skriver blant annet The Mirror.

Ifølge avisen er målet med denne gruppen å eliminere Putin så snart som mulig og gjenopprette økonomiske bånd til Vesten.

Det må derfor gjøres ved hjelp av "forgiftning", ved "plutselig sykdom eller ved en tilfeldighet."

Det ukrainske forsvarsdepartementets innsikt i den russiske elitens planer antyder også angivelig at denne gruppen «innflytelsesrike» mennesker er forferdet over virkningen av krigen og de harde sanksjonene mot Russlands økonomi som krigen har medført.

I tillegg til planer om å drepe presidenten, hevder departementet også at gruppen allerede har valgt Putins stedfortreder.

Nemlig Alexander Bortnikov, som siden 2018 har vært leder for den russiske etterretningstjenesten (FSB) og har jobbet med Putin i Russlands cold war intelligence service (KGB).

Alexander Bortnikov (tv) / Foto: Shutterstock

Han er også en av de mektigste mennene i Russland og regnes som en viktig og innflytelsesrik del av Putins indre krets.

«Det er kjent at Bortnikov og noen andre innflytelsesrike representanter for den russiske eliten vurderer ulike alternativer for å fjerne Putin fra makten,» har tjenestemannen i det ukrainske forsvarsdepartementet dermed uttalt og utdypet:

"Spesielt er forgiftning, plutselig sykdom eller andre "tilfeller" ikke utelukket."

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.