Fotballlegendens død: Kjempet med demens

17/11/2021 08:14

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den tidligere fotballspilleren døde søndag i en alder av 83 år.

Ifølge den skotske fotballklubben Celtic har klubbkaptein Bertie Auld gått bort. Derfor er den tradisjonsrike klubben i stor sorg.

Det skriver The Guardian ifølge Kendte.dk.

Bertie Auld spilte for Celtic i to omganger og tilbrakte totalt 12 år i klubben. I løpet av de 12 årene spilte han 283 kamper for den skotske klubben. I løpet av de nesten 300 kampene bidro han også med 85 mål.

Auld, som spilte som midtbanespiller, var en del av Celtic-troppen som gikk hele veien i europacupen i 1967.

Ikke bare det, han bidro også til å vinne et stort antall trofeer for klubben. I løpet av årene han tilbrakte på Celtic, basert i Øst-Glasgow, vant han så mange som fem skotske ligatitler.

Etter å ha vært en svært viktig spiller for Glasgow-klubben, er Celtic åpenbart i sorg over tapet av den tidligere midtbanespilleren. Dette har ført til at de har utstedt en offisiel meddeelse.

”Jeg tror ikke ord noen gang kan beskrive hva Bertie betydde for klubben og fansen. Han var en gigantisk spiller, en gigantisk mann og rett og slett «Mr Celtic»”, sa Ian Bankier, styreleder i Celtic, i en uttalelse, ifølge Guardian.

Ifølge den skotske utgaven av The Sun døde Bertie Auld i en alder av 83 år. I tillegg skriver mediene også at han i den siste perioden av sitt liv slet med demens.