Fremmed mann tok plutselig tak i 20-årige Ellens underliv - det skulle han aldri gjort

27/03/2017 11:15

Anniken Hauge

Utland
Svenske Ellen Brantemo tok saken i egne hender da hun ble seksuelt krenket i fjor sommer.

Svenske Ellen Brantemo hadde en ubehagelig opplevelse i juni i fjor. Den 20-årige kvinnen var i en park i Vimmerby med noen venner, da en jevnaldrende mann snek seg inn ved siden av henne i ølteltet. 

Først la ikke Ellen Brantemo merke til den mørkkledte mannen. Men plutselig kjente hun et stramt grep om underlivet. 

Det skriver Expressen.

 

Ellen Brantemo snudde seg mot mannen, og spurte ham hva han drev med. Da hun gikk bort til den unge mannen, begynte han straks å løpe vekk derfra.

Ellen Brantemo ville jage vekk mannen fra ølteltet, så ingen andre skulle bli utsatt for det hun akkurat hadde opplevd. Da hun fikk øye på ham igjen, tok hun derfor tak i ham og tilkalte en sikkerhetsvakt.

- Han prøve bare å løpe vekk igjen, og da tok jeg tak i genseren hans og holdt ham fast mot et gjerde. Han prøvde å komme seg fri, og vred armen min så hardt at jeg måtte dra på sykehuset, sier Ellen Brantemo til Expressen.

 

Mannen ble senere meldt til politiet og idømt 50 timers samfunnstjeneste for det seksuelle overgrepet. Videre må han betale cirka 6.000 kroner i erstatning til Ellen Brantemo.

Tiden frem til rettssaken var lang for Ellen Brantemo, som er blitt mer engstelig og på vakt enn hun var tidligere.  

Ellen Brantemo er dog lettet over at mannen har fått sin straff, og at innsatsen hennes ikke var forgjeves. Hun håper nå at det blir lettere å få medhold i lignende saker.