Fryktet angrepet: Journalist forsvant sporløst i Amazonas-jungelen

07/06/2022 12:07

Emma Sletta

Utland
Dom Phillips intervjuer to lokale menn i Brasil i 2019 / Foto: Joao Laet/AFP/Ritzau Scanpix
Dom Phillips intervjuer to lokale menn i Brasil i 2019 / Foto: Joao Laet/AFP/Ritzau Scanpix
En journalist og hans guide har forsvunnet sporløst under en båttur i Amazonas-jungelen.

Den britiske journalisten Dom Phillips og hans guide, den innfødte tjenestemannen Bruno Araújo Pereira, har forsvunnet sporløst etter en båttur på en elv i Amazonas-jungelen i Sør-Amerika.

Det skriver flere danske og utenlandske medier. 

De to var på båttur mellom to byer, noe som skulle ta omtrent en time, men nå har det gått omtrent to dager og ingen har sett dem siden.

Phillips, som ofte skriver for Guardian i Brasil, var i jungelen for en ny bok han skriver, og ifølge lokale kilder mottok både han og Pereira trusler bare dager før forsvinningen.

Det fryktes at de har blitt angrepet av cross-coasters eller lokale fiskere, og Phillips familie har sagt at "hvert sekund teller" i jakten på å finne de to mennene.

Lokalt politi etterforsker det øde området, samt ble to lokale fiskere pågrepet sent mandag kveld i saken, men ifølge lokale medier ble de løslatt igjen kort tid etter.

Den 57 år gamle britiske journalisten har bodd i Brasil i mer enn 10 år, og han reiste med en brasiliansk tjenestemann som er ekspert på de lokale stammene og kjenner området godt.

De siste årene har det vært økende vold i området på grunn av ulovlig fiske og gruvedrift, og loke-myndigheter har ofte blitt angrepet.