Funksjonshemmede Natalie måtte klatre ned midtgangen på flyet fordi det ikke var rullestoler tilgjengelig

01/11/2022 10:16

Emma

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Det var ingen "gang rullestoler" tilgjengelig for Natalie Curtis da hennes Jetstar-fly landet i Bangkok, så hun måtte kravle av flyet.

En funksjonshemmet kvinne endte opp med å måtte klatre av flyet etter at flyselskapet hennes ikke klarte å skaffe henne en rullestol.

Natalie Curtis hadde brukt en "gang rullestol" da hun skulle til setet sitt ved ombordstigning i Townsville Australia, men da hun landet i Bangkok, Thailand, var det ingen tilgjengelig.

Så hun følte at det eneste alternativet var å kravle ned midtgangen – en opplevelse hun beskriver som «ekstremt nedverdigende».

Jetstar sier at en "misforståelse" betydde at det ikke var noen "gang rullestol" klar til henne, og at det ville ta minst 40 minutter før de hadde en klar.

Natalies venn, Natash Elford, sa at Natalie ble bedt om å betale for rullestolen.

Men Jetstar benekter dette og sier at de aldri ville ta betalt for rullestoler. Natalie innrømmer at det var en språkbarriere mellom henne og personalet, noe som kan ha gjort at det ikke ble slik det skulle.

Jetstar har beklaget til Natalie for ikke å ha en "rullestol" tilgjengelig, og har refundert pengene for billetten hennes og gitt ytterligere kompensasjon.