Gravid kone fant mannens hemmelige kvitteringer: Nå har hun fått sparken

15/08/2022 11:30

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
En gravid kvinne fant mannens kvitteringer. Det endte opp med å koste henne jobben.

En eier av et hagebruksfirma sparket sin gravide kone etter at hun fant kvitteringer for mer enn 4.300 kroner for 'voksenunderholdning' - og nå har han blitt beordret til å betale henne 130.000 kroner.

Den 33 år gamle kvinnen Nicole Ramsay jobbet for ektemannen Stephens selskap da hun konfronterte ham fordi han hadde brukt tusenvis av dollar på å kjøpe seg inn i pornografisk innhold.

Stephen Ramsay svarte med å sparke sin kone, som er utdannet finanskonsulent. På den tiden var hun gravid med parets fjerde barn.

Hun har siden saksøkt eksmannen og fått 130.000 kroner i erstatning, melder The Sun.

I retten kom det frem at hun begynte å jobbe i sin manns virksomhet i Southend-on-Sea, Essex, i august 2015, hvor hun ble ansatt som administrativ leder og sekretær.

I september 2019, da hun var 31. uke gravid, ba hun mannen om tre kvitteringer på til sammen 4.300 kroner som hadde blitt brukt på voksenunderholdning innen 23 timer, ifølge The Sun.

Privatfoto

Etter konfrontasjonen bestemte paret seg sammen for at det ville være best at de gikk hver sin vei.

Men neste dag våknet Nicole og oppdaget at mannen hennes hadde tatt husnøkkelen hennes og sendt henne flere sinte meldinger på WhatsApp.

"Du er ikke nødvendig. Ikke som om du gjorde noe uansett», skrev Stephen i en av meldingene.

"Hvorfor jobber du fortsatt? Jeg vil ikke at du skal ha noe med det å gjøre lenger,» skrev han også, og fortsatte:

"Jeg vil heller avslutte forretningene mine enn å gi deg noe av det."

"Etter alt du har gjort de siste årene, fortjener du ingenting, og hvis du prøver, skal jeg sørge for at jeg ikke har noe å gi deg."

Nicole fortsatte å svare på telefonsamtaler om selskapet profesjonelt, men hun ble senere sendt flere 'aggressive og upassende' meldinger fra Stephen.

I retten kom det frem at opptil flere av disse meldingene var både «truende og fornærmende».

To dager etter at hun fant kvitteringene, ble drivstoffkortet hennes plutselig stengt av Stephen. På samme måte ble arbeidstelefonen hennes også slått av.

Hennes bilforsikring hadde også alltid blitt betalt av selskapet for personlig og profesjonell bruk, men den hadde også blitt avsluttet og hun fikk mindre enn 15 timer til å ordne ny forsikring.

I retten kom det frem at stresset i situasjonen kombinert med senfasen av graviditeten forårsaket medisinske problemer for Nicole.

Parets datter ble født i november 2019 og hun gikk på barselpermisjon. Hun ble fortsatt betalt i barselpermisjonen, men lønnen hennes ble redusert med i overkant av 2.000 kroner, ble det avslørt retten.

Etter rettssakens slutt ble Nicole tildelt i overkant av 91.000 kroner på grunn av uberettigede trekk i lønnen og 43.000 kroner i erstatning.