Gravid kvinne nektet innreise til sykehus på grunn av utløpt koronatest: Konsekvensene var utenkelige

06/01/2022 12:43

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flere gravide kvinner har angivelig opplevd å bli nektet tilgang til sykehus i Kina fordi de ikke hadde en gyldig koronatest. Dette har nå fått alvorlige konsekvenser for både ansatte og kvinners ufødte barn.

Byen Xian i Kina opplever for tiden økende infeksjon med Covid-19, og det er derfor igangsatt en nedstengning i byen for å redusere infeksjonen. Nedleggelsen har pågått i 14 dager, ifølge Yahoo News, som berører 13 millioner mennesker.

En av forholdsreglene er at du ikke kan få lov til å gå inn på sykehus med mindre du har en negativ koronatest eller at du har en såkalt høyrisiko gul eller rød helsetilstand.

Disse reglene har resultert i at minst to kvinner mistet sine ufødte barn, angivelig fordi de begge ble nektet tilgang til sykehuset fordi de ikke hadde en test eller hadde en som hadde utløpt, henholdsvis.

En hendelse skjedde på Xian Gaoxin Hospital, hvor en kvinne som var åtte måneder gravid ble nektet adgang til sykehuset fordi koronatesten hennes var fire timer for gammel.

Kvinnen måtte vente utenfor sykehuset i to timer, noe som førte til at hun senere mistet barnet. Niesen hennes skrev det, ifølge flere medier på kinesiske sosiale medier Weibot.

South China Morning Post og Yahoo News rapporterer også at en video har sirkulert på sosiale medier av kvinnen som sitter foran sykehuset i smerte med blod som renner ned bena hennes.

Den gravide kvinnens nieseinnlegg på Weibo fikk millioner av visninger, men forsvant onsdag morgen. På samme måte har niesens konto blitt slettet, og det er ikke mulig å sende meldinger til henne.

Det går derfor rykter om at kinesiske medier har sensurert niesen og fjernet innleggene hennes, men i en uttalelse har mediene skrevet at niesen selv har slettet innholdet.

Den kinesiske nyhetskanalen City Link siterte en ikke navngitt sykehusansatt fra sykehuset som ble nevnt kort tid etter hendelsen som sa: "Vi gjorde det vi burde gjøre."

Nå har det imidlertid fått konsekvenser for flere av de ansatte, ettersom sykehussjefen er sparket, flere ansatte er suspendert og flere politikere som har hatt ansvaret for reglene har fått en advarsel.

Kommunen sa i dag, torsdag, etter flere undersøkelser, at sykehuset bør beklage og at prosedyrene skal være under kontroll slik at det ikke skjer igjen.

Imidlertid har en lignende hendelse også angivelig skjedd med en annen kvinne som skrev på Weibo 29 desember at hun også hadde mistet sitt ufødte barn etter at hun først ble nektet innreise til Shaanxi Provincial People's Hospital og deretter måtte vente flere timer på svar på en koronatest før hun ble innlagt på Nengkang Sykehus.

I tillegg til permitteringene ved Xian Gaoxin Sykehus, har alle sykehus i byen også oppdatert sine koronaretningslinjer siden hendelsene, og det er nå satt opp spesielle innganger for gravide og personer med "alvorlige sykdommer". Det skriver Yahoo News.