Han står bak et av de lengste snikskytterdrapene: Så lang tid tok det før kulen traff fienden

02/11/2021 11:15

Emma

Utland
Privatfoto
Privatfoto
Mannen som en gang fullførte verdens lengste snikskytterdrap har avslørt hvor lang tid det tok før kulen traff målet.

Craig Harrison var i Afghanistan og tjenestegjorde blant annet for den britiske hæren, og kjempet blant annet mot Taliban-krigere. Her endte han opp med å drepe noen mer enn 2,4 kilometer unna der han avfyrte våpenet fra.

Nå har han avslørt nøyaktig hvor lenge kulen var i luften før den traff målet mer enn 2,4 kilometer unna.

Podcast-verten James English, som har podkasten «Anything Goes» snakket med Craig Harrison, og det er i denne podcasten at han avslører hvordan drapet fant sted og hvor lenge kulen var i luften.

«Det er ikke mange som vet at jeg reiste meg da jeg skjøt, jeg lå ikke ned. Jeg reiste meg mot en vegg», sier Craig Harrison.

Privatfoto

Så begynte Craig Harrison å gå nærmere inn på detaliene:

«Jeg kunne se alle Talibanene i denne landsbyen. Jeg kunne se dem stå i kø og vente på å angripe en av våre patruljer som kom inn. Jeg informerte dem om at de ville bli truffet 'om et øyeblikk'», sier Harrison.

Så begynte Harrison å skyte på Taliban så patruljen hans ikke skulle bli drept. Han sier han avfyrte hele ni skudd. Kort tid etter kom det til det beryktede langskuddet.

– Jeg sjekket og det var to Taliban der oppe, og jeg visste at jeg hadde skutt der om morgenen, sier han og fortsetter:

"Jeg tenkte: 'Jeg må gjøre dette fordi mine menn kommer til å bli drept'."

"Så jeg avfyrte mitt første skudd og det bommet, jeg så det gå rett ved siden av Talibanern. Jeg så en fyr reise seg, og da han reiste seg, skjøt jeg igjen. Og kulen brukte seks sekunder på å fly bort dit,» sier han.

Privatfoto

Craig pekte på brystet sitt for å vise hvor kulen traff fienden, og sa:

"Fyren gikk ned, og jeg traff han her."

Selv om Craig snakker lidenskapelig om drapet, som til og med ble en verdensrekord for den lengste avstanden på tidspunktet det skjedde, er han absolutt ikke kjepphøy. Han sier at han gjorde det som var nødvendig for å redde livet til sine medsoldater, og at han ikke engang var klar over avstanden før han trakk av.

I ettertid er det dog flere som har skudt lengere enn Craig, i skrivende stund er han nummer tre i verden over lengst skudd.