Han tok 24 flyktninger inn i sitt hjem - nå har historien om den nedslående opplevelsen gått viralt

26/10/2020 15:56

Emma Sletta

Utland
Presset fra flyktninger har vært høyt over hele Europa, men et av landene der presset har vært størst er Tyskland.

Det er derfor tyske Dirk Voltz bestemte seg for å åpne sitt hjem for 24 flyktninger som flyttet inn i Hans Dirk og hans partner Mario, men opplevelsen var ingensteds kort så positiv som han hadde håpet.

Han har skrevet et innlegg om opplevelsen på Facebook som beskriver den nedslående opplevelsen det var.

- Siden juli har jeg og partneren min hatt rundt 24 flyktninger fra Syria, Afghanistan og Irak som bor i leiligheten vår i Berlin. Våre kniver er fortsatt på kjøkkenet, akkurat der jeg forlot dem før gjestene kom. Vi trengte aldri nøkkelen til soverommet vårt, bortsett fra en gang hvor en gjest fra Afghanistan måtte bruke den til å leke med katten vår.

- Vår feite gamle katt har aldri hatt det så gøy som med den unge mannen fra Afghanistan, Dirk Voltz starter sitt innlegg som har gått viralt på sosiale medier.

Tilbake til knivene. Det eneste som har blitt sittende fast mens flyktningene har bodd her er løk, hvitløk og mye kjøtt. Mario og jeg lever fortsatt. Kanskje enda mer enn vi var før.

Ingen muslimer ville drepe oss mens vi sov. Ingen fornærmet oss fordi vi er to menn som deler seng. Ingen sa at de foretrakk sharia fremfor tysk lov. Vi møtte ikke en eneste person som ikke var lei seg for å ha forlatt sitt hjem. Den eneste dårlige opplevelsen med gjestene var at de brukte mye sukker og salt, skriver Dirk Voltz og forklarer deretter hvorfor opplevelsen generelt ble mye dårlig enn han trodde.

- Den virkelige skuffelsen kom på tekstmeldinger, dødstrusler på gaten, fornærmende brev på dørstokken vår og fra skolevenner som siterer de høyreorienterte partiene.

- I stedet for å takle krisen, oppfører vi oss som om det ikke var en dag i morgen. våkne! Som om du kan stoppe flyktningstrømmen. Som om vi personlig kunne påvirke om krig bryter ut. Som om vi ikke har noe ansvar for det som skjer i verden.

Det kan godt være at islam ikke har noen plass i Tyskland. Det er også mulig at hver religion har en djevel. Og kanskje jeg burde kjempe mer for min rett til å være homofil om ti år. Det er også mulig at jeg skal finne ut på et tidspunkt at jeg gjorde en feil. Alt er mulig.

Alt jeg vet er at det som skjedde i sommer og høst har forandret livene våre. Du kan være der for andre mennesker. Eller du kan være redd. Og hvis det skjer, er jeg lei for det.

Jeg er lei for de som lever i frykt.