Hannah gir sin 9 år gamle sønn cannabis: Nå etterlyser hun regjeringen

Hannah ringer regjeringen da hun er overbevist om at mange familier lider under dagens forhold.

Hannah Deacon, fra Storbritannia, ble fortalt i begynnelsen av året, da hun var i dialog med Department of Health and Social Care, at hun som følge av Brexit ikke lenger vil kunne få en spesiell resept fra Nederland.

Deacon hadde drevet en kampanje i flere år før det førte til at sønnen Alfie Dingley ble den første i Storbritannia som fikk lisens for cannabis.

Det skriver UNILAD.

Alfie lider av en sjelden form for epilepsi, noe som kan føre til opptil 150 beslag i uken hvis de ikke behandles, og for dette bruker han cannabis, som Storbritannia legaliserte for cannabisbaserte stoffer i 2018.

Imidlertid er disse legemidlene bare tilgjengelige i en svært begrenset mengde, som nå tvinger familier som har fått resepten avvist for å søke veldig dyr helsehjelp fra private klinikker, reise til utlandet eller få den tilgang til ulovlig.

Ifølge Mirror Online kan rundt 100 familier hver bruke £ 2000 i måneden, tilsvarende rundt £ 17 000, for å motta behandling fra private leger, mens rundt 1,4 millioner mennesker oppsøker cannabis ulovlig.

Elfis mor vil fortsette å hente bedrolittolje fra Amsterdam, noe som har bidratt til å holde ham anfallsfri i mer enn et år.

«Det er skammelig at leger må råde pasientene sine til å bruke det ulovlige svarte markedet fordi de ikke har lov til å foreskrive stoffene», sier Deacon, som har fått tilbud om flere forskjellige alternativer, men som leger har sagt at «det er ikke bare som å bytte en aspirin mot en annen».

National Institute of Health and Care Excellence (NICE) har tidligere sagt at det ikke er nok bevis for farmasøytisk karakter til å støtte ytterligere godkjenning, selv om Drug Science og Project Twenty21-data motbeviser førstnevnte kunngjøring fra NICE, som utviklingen i USA også viser.

Siden Alfie har vært anfallsfri i mer enn ett år, har hans mor, Hannah, skrevet et brev til Boris Johnson, Storbritannias statsminister, der han etterlyser medisinsk cannabisreform, da dette kan «lette lidelsen» til familier over hele landet.

" Denne forferdelige situasjonen etterlater barns velvære i hendene på kriminelle. Som forelder er jeg desperat etter å lette barnets lidelser, og det er også det du ser: desperate foreldre tvunget til å kjøpe farlige produkter fra det ulovlige svarte markedet, slik at de kan behandle barna sine med substandard, farlig og viktigst av alt, ulovlige produkter," står det i brevet.