Harry Potter-bok solgt for 600 000: Hadde denne feilen

03/07/2024 12:00

Sofie

Utland
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Boken ble solgt for et svimlende beløp på en auksjon.

Over tid har auksjoner gang på gang vist at de kan by på store overraskelser. Det kan både være ville funn til skarpe priser, men det kan også være en auksjon hvor prisene har skutt i været.

Auksjonsverdenen har nok en gang vist sin evne til å overraske når det kommer til sjeldne samleobjekter.

En førsteutgave av «Harry Potter and the Philosopher's Stone» ble nylig solgt på auksjon i Edinburgh for en imponerende sum.

Prisen for den sjeldne utgaven av JK Rowlings «Harry Potter and the Philosopher's Stone» nådde et beløp på mer enn £45.000, tilsvarende cirka 600.000 NOK. Det skriver The Herald Scotland.

Salget fant sted på en auksjon i Edinburgh. Boken, en av bare 500 trykt i 1997, solgte for nøyaktig £45.201 på auksjonshuset Lyon og Turnbull.

Kopien er spesielt kjent for en skrivefeil på forsiden og en dobbel oppføring av "1 tryllestav" på side 53.

Den forrige eieren kjøpte boken for to tiår siden fra Adrian Harringtons bokhandel i London. Auksjonshusets eksperter beskrev det som en «utmerket kopi av verket», noe som bidro til den høye salgsprisen.

Den første utgaven ble trykket i et begrenset antall, da forlaget ikke var sikker på bokens potensielle suksess.

En suksess, men alt annet var akkurat det boken ble.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.