Henrettelse av dobbeltmorder gikk galt

18/11/2022 08:31

Emma Sletta

Utland
Foto: TexasPolice
Foto: TexasPolice
Stephen Barbee (55) ble henrettet i går kveld med dødelig injeksjon, men det tok altfor lang tid før giften rant gjennom drapsmannens blodårer.

"Jeg er klar vaktsjef. Send meg hjem."

"Jeg vil bare at alle skal ha fred i sine hjerter."

Det var de siste ordene til en tårevåt Stephen Barbee før han fikk en dødelig injeksjon i Huntsville, Texas.

Men dessverre gikk ikke henrettelsen av 55-åringen helt som forventet. Ifølge Texas Tribune klarte Stephen Barbee å ligge i en halv time før han ble erklært død. Og alt over en time regnes som uvanlig lang tid i forbindelse med utførelsen av en forundret henrettelse.

«På grunn av hans manglende evne til å strekke armene, tok det lengre tid å sikre at han hadde funksjonelle IV-linjer,» skrev fengselets talskvinne Amanda Hernandez i en e-post onsdag kveld til Texas Tribune.

Barbee hadde fått dødsstraff etter å ha blitt dømt for å ha drept sin gravide ekskjæreste og hennes 7 år gamle sønn for mer enn 17 år siden.

Stephen Barbee ble erklært død klokken 19.35, 26 minutter etter at en dødelig dose pentobarbital begynte å strømme inn i kroppen hans.

USAs høyesterett avviste onsdag en anke fra Barbees' advokater om å stanse henrettelsen. Men like mye hjalp det.

Barbee hadde fysiske begrensninger som begrenser bevegelsen av skuldrene og armene. Derfor var henrettelsen av den dømte personen ekstra bry, fordi den dømtes armer ville bli strukket og da ville oppleve "uakseptabel smerte og lidelse".

Derfor tok henrettelsen den ekstra lange tiden.