Heroisk papegøye redder Anton fra brann

13/11/2020 10:38

Emma

Utland
Anton er i dag glad for at papegøyen hans - Eric - ikke sover så tungt som han selv gjør.

Anton Nguyen, fra Australia, sier nå at den eneste grunnen til at han overlevde en brann som brøt ut i huset hans i mørket om natten var fordi hans kjæledyr papegøyen reagerte raskt.

Det skriver BBC.  

Anton sov tungt da brannen brøt ut i huset hans, som ligger i byen Brisbane i den australske delstaten Queensland. Heldigvis sov ikke papegøyen hans, som har navnet Eric, så tungt. Brannen brøt ut onsdag i forrige uke.

Plutselig er det i flammer

Den australske mannen har snakket ut om den sjokkerende hendelsen til detamerikanske nyhetsmedier ABC. Her sier han.

"Jeg hørte et smell og Eric - min papegøye - begynte å snakke opp så jeg våknet opp og kunne lukte røyken," fortalte han til abc.

"Jeg fikk Eric med meg, åpnet døren og så meg rundt bak huset. Her kunne jeg se noen flammer - så løp jeg og stakk av."

Da brannmannskapene ankom rundt klokken 01.00 lokal tid, var huset omgitt av flammene. Anton Nguyen og papegøye Eric kom begge trygt fra det brennende huset.

Det tok over en time å slukke brannen i huset. Årsaken til brannen er fortsatt ukjent og under etterforskning.

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.