Historisk stor kokainfangst: "Vi har gitt dem et hardt slag"

02/08/2022 14:20

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lokale myndigheter har gjort en historisk stor fangst av kokainbusker.

Over hele verden brukes mange ressurser på å bekjempe den globale narkotikatrafikken. Tonnevis av amfetamin, kokain, heroin og hasj transporteres på alle tenkelige måter.

Mye lykkes i å komme gjennom øyet av nålen av tollerne og politiet, men noen ganger klarer man også å gripe store leveranser. Og det er akkurat det Honduras har vært i stand til å gjøre.

Den sentralamerikanske staten har i mange år slitt med voldsom kriminalitet blant lokale karteller, som alle har en stor andel i narkotikahandel.

Myndighetene i Honduras sa mandag at de hadde funnet mer enn 1,6 millioner busker med kokainblader. 

Det skriver nyhetsbyrået Reuters, ifølge Berlingske

Det er den største fangsten av sitt slag i Honduras.

– Dette er en historisk fangst. Vi har fått et kraftig slag mot kriminelle grupper som smugler narkotika, sier Jose Coello, talsmann for Honduras væpnede styrker.

Kokainblader brukes til å lage kokain. Buskene ble funnet etter en operasjon, som varte i tre dager. Buskene var på minst fire plantasjer i fjellområder i colónområdet, som ligger på nordkysten av Honduras.

Den siste fangsten betyr at landet så langt i år har funnet så mange som 2,6 millioner busker. Det er betydelig høyere enn de 424.900 og 531.826 buskene som ble funnet i henholdsvis 2020 og 2021, ifølge sikkerhetsstyrkenes egen statistikk.

– Hele regjeringen, forsvars- og sikkerhetsstrukturen jobber for å hindre oss i å bli et reelt kokainproduserende land, sier viseforsvarsminister Elias Melgar i en uttalelse.