Hjemløs mann finner 25.000 i en pose: Så gjør han noe uventet

15/09/2022 07:41

Emma Sletta

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Å finne en pose full av penger er sannsynligvis noe de fleste har drømt om. For hjemløse Dave var det imidlertid ikke virkeligheten.

For 25 000 kan du kjøpe mange ting, spesielt hvis du er hjemløs og vant til å ha det minste minimum. Men det 49 år gamle Dave Tully gjorde var det siste noen forventet.

Den 49 år gamle amerikaneren Dave Tully i USA har vært hjemløs i flere år. Han ble avhengig av stoff og mistet alt, inkludert sitt hjem, da alle pengene gikk til avhengigheten. Imidlertid klarte han å komme seg ut av det.

En lokal veldedighet hjalp Dave med rehabilitering, og han har vært rusfri og edru siden den gang.

Han jobber nå for organistasjonen som hjalp ham. Hensikten med det er at han skal kunne få en heltidsjobb. I mellomtiden sover han i kjellere som tilhører lokale kirker.

En dag fant Dave Tally en ryggsekk med 25 000 dollar i sedler.

Dave trengte desperat penger. 

"Jeg tenkte på ting jeg kunne gjøre for meg selv," sier Dave, ifølge Newsner.

Men etter et øyeblikks vurdering tok han en beslutning.

Det var ikke lett, men jeg visste at det var det eneste rette å gjøre. Jeg var ganske meg selv for selv å tenke på å bruke enda en krone av andres penger.

Dave ba sjefen sin finne personen som eide pengene. Det viste seg å være en universitetsstudent som hadde tatt ut penger for å kjøpe en bruktbil.

Student Ryan, som hadde fått panikk over at sparepengene hans var borte, kunne ikke tro ørene hans da han hørte at den som fant pengene ønsket å returnere dem.

Ryan var så rørt at han ville gi tilbake til Dave. Så han startet en innsamlingsaksjon for den hjemløse mannen.

Da ordet spredte seg, vendte folk seg for å hjelpe den godhjertede Dave. Ved hjelp av folket samlet de inn 55.000 kroner.