Nå er oppslutningen i ferd med å falme: 18 russiske politikere vil at Putin skal gå av

14/09/2022 08:55

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Motstanden mot Vladimir Putin begynner å stige blant russiske politikere.

Dette er tøffe tider for Russland akkurat nå. Krigen i Ukraina er langt fra å gå som forventet, og den blir gradvis følt og sett blant russere og andre allierte.

Dermed begynner flere og flere mennesker å tvile på strategien vedtatt av Vladimir Putin i forbindelse med den russiske offensiven i Ukraina.

Senest har tsjetsjensk leder og lojal tilhenger av Putin, Ramzan Kadyrov, uttalt at Russland har mislyktes i Ukraina og snart må realisere den virkelige virkeligheten på slagmarken.

Hvis det ikke skjer, vil Kadyrov selv fortelle sannheten til toppen av det russiske forsvarsdepartementet. Men kritikken stopper ikke der.

For i Russland begynner flere også å offentlig kritisere Putin og ikke minst måten han leder landet på.

I en nylig begjæring har varamedlemmer fra 18 kommunale distrikter i Moskva, St. Petersburg og Kolpino oppfordret til Russlands president Vladimir Putins avgang.

– Vi, Russlands kommunale varamedlemmer, mener at president Vladimir Putins handlinger er skadelige for Russlands og dets borgeres fremtid. Vi krever Vladimir Putins avgang fra stillingen som president i Russland, leser begjæringen fra Ksenia Thorstrom, en lokal stedfortreder for Semenovsky-distriktet i St. Petersburg.

Et annet råd i et Moskva-distrikt (Lomonosovsky) oppfordret også til Putins avgang og sa:

"Dine synspunkter og din regjeringsmodell er håpløst utdaterte og hindrer utviklingen av Russland og dets menneskelige potensial."

 

 

 

 

 

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.