Hundelufter møtte vilt dyr på tur i skogen: Ble reddet av sin egen hund

15/02/2018 11:45

Anniken Hauge

Utland
Foto: Instragram
Foto: Instragram
Hunden gikk foran eieren og reddet ham fra døden. Nå hylles hunden av tusener på nettet.

Det er ikke alltid lett å ferdes i naturen, og foruten vind og vær så skal man også være oppmerksom på andre dyr i naturen. 

Det gjelder uansett hvor man ferdes, hvor selv en huggorm kan bite fra seg og hugge til med giftig bitt. I dette tilfellet var det ikke en huggorm, men et annet farlig dyr som lurte i buskaset da hundelufteren var ute og gikk en tur med hundene sine i staten New Jersey i USA.  

Den engelske setteren ved navn Pete var med på tur, men underveis på turen møtte hundelufteren og hundene en amerikansk svartbjørn som ikke hadde luktet dyrene på grunn av regnværet.

- Hundene overrasket en svartbjørn da vi var ute og gikk på den lokale stien, og bjørnen kunne hverken høre eller lukte oss fordi det øste ned.

- Den (bjørnen, red.) følte seg truet og kom mot oss. Men Pete gikk frem og sto rett mot bjørnen til jeg fikk de andre hundene i sikkerhet, skriver den ikke-navngitte hundelufteren på Instagram-profilen sin. 

Men selv om den heltemodige hunden gikk frem og beskyttet familien sin, så fikk bjørnen gjort stor skade på den gamle hunden.

- Da de andre hundene var i sikkerhet, gikk jeg tilbake og skremte vekk bjørnen. Men da hadde Pete allere blitt alvorlig skadet, skriver hundelufteren.

Et røntgenbilde hos dyrlegen avslørte at Pete hadde fått alvorlige skader på ryggraden, og ville aldri kunne gå ordentlig igjen hvis han overhodet overlevde de risikable operasjonene.

Det var en amerikansk svartbjørn som lurte i buskene. Foto: Shuttersrtock

Hundelufteren og kona Cathi måtte derfor ta den alvorlige avgjørelsen om å avlive Pete, hvilket var helt hjerteskjærende for familien.

På sosiale medier har det strømmet inn med sympati og oppmerksomhet til de sørgende hundeeierne.

- Jeg har ikke skrevet så mye, fordi jeg sammen med mannen min har vært fryktelig lei meg de siste dagene. Jeg vil at alle skal vite at jeg ville byttet all denne oppmerksomheten med bare én dag til med Pete om jeg kunne, skriver kona Cathi på hundelufternes Facebookside.  

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.