Hvis du ser barn gjøre dette med bena, stopp dem umiddelbart

09/11/2021 14:35

Emma Sletta

Utland
Privatfoto
Privatfoto
Nå vet du det. Si det videre.

Det er ganske vanlig at barn sitter i W-stilling. Her kommer de på knærne og lar deretter føttene "gli ut" til sidene slik at beina danner en W fra hoften ut til anklene.

Du vil faktisk tro at stillingen er rimelig uskyldig, men det kan tilsynelatende ha noen alvorlige bivirkninger på kroppen og hvordan den utvikles.

W-stillingen kan få alvorlige ortopediske konsekvenser, sier en lege fra fysioterapeutselskapet Movement RX fra San Fransisco.

Det er ikke bare dårlig for hofter, knær og ankler, hvor leddene blir vridd og senere kan bli saggy. W-posisjonen kan også forsinke utviklingen av ryggposisjonen fordi magen ikke blir trent tilstrekkelig med muskler.

Når "korsett" av muskler rundt magen ikke er tilstrekkelig trent, blir de fleste aktiviteter vanskeligere. Enten det er sport, løfte ting eller bare gå en tur.

Legen foreslår å prise barna når de er i en ergonomisk sunn stilling. For eksempel kan det være med strakte ben, i skredderposisjon eller i "sideposisjon" der begge beina er montert over til den ene siden.

Et annet alternativ er å bare bevege seg på barnets ene ben hvis det er i en W-posisjon, slik at det ene benet flyttes ved siden av det andre og barnet sitter i "sammenstillingen".

Se videoen nedenfor.