Hvorfor du trenger å sette isbiter i tørketrommelen

25/01/2021 10:02

Emma Sletta

Utland
Direktøren for Laundryheap har avslørt hvordan man veldig enkelt, og ganske gratis, kan spare mye tid på å stryke klær, bare ved hjelp av noen isbiter i tørketrommelen.

To eller tre isbiter. Tilsynelatende er det alt du trenger å gjøre for å mer eller mindre si farvel til jernet ditt - det er Ladbible.com

Så hva, hvordan og hvorfor?

Ifølge direktør Deyan Dimitrov i selskapet Laundryheap, som produserer tørketromler, er det mulig å få klærne klare til bruk uten at strykejernet bruker to til tre isbiter. Dimitrov forklarer at varmen fra tørketrommelen vil føre til at isen smelter, og klærne dine strykes ved hjelp av dampen når vannet fordamper.

 

På denne måten kan du få ny strykede klær på kort tid, uten å gjøre mye for det.

Tidligere har Christina Margolis, en forfatter for det britiske livsstilsmediet Popsugar, også delt sine erfaringer med isbiter i tørketrommelen.

Allerede i 2018 skrev hun en artikkel som beskriver hvordan hun ikke har rørt et jern på årevis. I artikkelen sier hun at to eller tre isbiter, og bare noen få minutter med høy varme, har gjort hele forskjellen, og at klærne alltid kommer nystrøket ut.

"Ved å gjøre dette damper tørketrommelen klærne dine fordi isbitene smelter til vann, noe som blir varmt nok til å skape damp. Dampen blandet med høy temperatur tar jernets plass og utfører samme oppgave."

"Bare vær forsiktig så du ikke stappe tørketrommelen fordi dette trikset fungerer best med få klesplagg om gangen,"

Om det fungerer så vel som de to ekspertene gjør det høres ut, du kan ikke vite før du har prøvd. Men det ville være fint å ikke bruke tid på stryking hvis prosessen kan gjøres i tørketrommelen.