I dag er det 15 år siden Madeleine McCann forsvant: Foreldre har delt rørende budskap

04/05/2022 09:15

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mye har skjedd i saken om den savnede Madeleine McCann de siste årene.

Britiske Kate og Gerry McCann var på ferie i Praia da Luz, Portugal, hvor de bodde på et familievennlig leilighetshotell i 2007.

Imidlertid viste ferien seg å være alt annet enn koselig da deres tre år gamle datter, Madeleine McCann, forsvant sporløst og ikke har blitt sett siden.

Saken har aldri blitt løst, selv om portugisisk, britisk og tysk politi nå er sikre på at de vet hvem gjerningsmannen er.

Les mer om det ved å klikke her

I dag markerer nøyaktig 15 år siden den lille jenta forsvant sporløst, og dette har fått foreldre til å dele et rørende budskap for å markere jubileet.

Foreldrene har skrevet følgende på engelsk:

"I år markerer 15 år siden vi sist så Madeleine. Det føles heller ikke vanskeligere enn noen annen, men ikke enklere. Det er veldig lenge".

Mange snakker om behovet for en "slutt". Det har alltid føltes som et merkelig uttrykk. Uansett hvordan det ender, vil Madeleine alltid være vår datter, og en virkelig forferdelig forbrytelse har blitt begått. Disse tingene vil forbli.

Det er imidlertid sant at uvitenhet skaper svakhet; kunnskap og sikkerhet gir styrke, og av denne grunn er vårt behov for svar, for sannheten, avgjørende.

Vi er takknemlige for arbeidet som pågår og dedikasjonen til britiske, Portugal og Tyskland regjeringer, da det er deres kombinerte politienheter som vil levere resultater og gi oss disse svarene.

Som alltid vil vi takke alle våre støttespillere for deres fortsatte gode tanker og støtte. Det er en stor trøst å vite at uansett hvor mye tid som går, er Madeleine fortsatt i folks hjerter og sinn. Takk."

Det britiske politiet er selvfølgelig nevnt fordi McCann-familien er britisk, akkurat som det portugisiske politiet er nevnt fordi Madeleine forsvant i Portugal.

Årsaken til at tysk politi også er involvert i saken er at hovedmistenkte i saken er Christian Brueckner, som for tiden er fengslet i Tyskland, der han soner en syv års fengselsstraff for voldtekt av en 72 år gammel dame i 2005.

Brueckner har vært etterforskernes uoffisielle mistenkte siden 2020, men han har ikke blitt siktet før nylig fordi det har vært mangel på sterkere bevis.

På grunn av mangel på alibi og en gammel portugisisk lov, noe som betyr at brueckner kan være i stand til å unnslippe straff hvis han ikke er siktet i dag, ble han offisielt siktet som hovedmistenkt i saken i forrige uke.

Hans Christian Wolters, en av de tyske etterforskerne som jobbet med saken, sa: "Vi har ingen kunnskap om noe alibi overhodet."

Du kan lese mer om årsaken til anklagen og den gamle portugisiske loven ved å klikke her.