IKEA stenger

Foto: Shutterstock.com

IKEA varsler om nye tiltak.

Krigen i Ukraina har ført til at en svært lang liste over vestlige selskaper boikotter Russland og dermed forlater landet. Det har ikke bare påvirket økonomien til selskaper.

Les også

Militæranalytiker: Ukraina vil aldri vinne krigen

Russerne har også følt det i den forstand at de ikke lenger kan kjøpe for eksempel en iPhone. Den svenske møbelgiganten IKEA har siden 3. mars stanset sin virksomhet i både Russland og nabolandet Hviterussland.

Det var en direkte konsekvens av krigen i Ukraina.

Siden da har det vært en høy prioritet for IKEA å gi støtte og sikkerhet til ansatte i de to landene, og gruppene har kunnet garantere 6 måneders lønn til alle ansatte som for tiden er midlertidig hjemsendt.

I en pressemelding opplyser imidlertid IKEA at de nå tar fatt på en ny fase av «nedskaleringen» i de to landene. De nye handlingene omfatter følgende:

  • Ikea Retail-virksomheten vil forbli stoppet og arbeidsstyrken vil bli redusert, noe som betyr at mange vil bli permittert. For å støtte nedskaleringsprosessen planlegger Ingka Group å selge boligbeholdningen i Russland.
  • Det Inter IKEA-eide industribedriften i Russland vil redusere arbeidsstyrken og starte prosessen med å finne nytt eierskap til alle de fire fabrikkene.
  • Import og eksport av IKEA-produkter til og fra Russland og Hviterussland forblir stanset. De to Inter IKEA-eide innkjøps- og logistikkkontorene i Moskva og Minsk stenger permanent.
Les også

Medie: Putin på vei med svært viktig tale