IKEA stenger

16/06/2022 10:30

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
IKEA varsler om nye tiltak.

Krigen i Ukraina har ført til at en svært lang liste over vestlige selskaper boikotter Russland og dermed forlater landet. Det har ikke bare påvirket økonomien til selskaper.

Russerne har også følt det i den forstand at de ikke lenger kan kjøpe for eksempel en iPhone. Den svenske møbelgiganten IKEA har siden 3. mars stanset sin virksomhet i både Russland og nabolandet Hviterussland.

Det var en direkte konsekvens av krigen i Ukraina.

Siden da har det vært en høy prioritet for IKEA å gi støtte og sikkerhet til ansatte i de to landene, og gruppene har kunnet garantere 6 måneders lønn til alle ansatte som for tiden er midlertidig hjemsendt.

I en pressemelding opplyser imidlertid IKEA at de nå tar fatt på en ny fase av «nedskaleringen» i de to landene. De nye handlingene omfatter følgende:

  • Ikea Retail-virksomheten vil forbli stoppet og arbeidsstyrken vil bli redusert, noe som betyr at mange vil bli permittert. For å støtte nedskaleringsprosessen planlegger Ingka Group å selge boligbeholdningen i Russland.
  • Det Inter IKEA-eide industribedriften i Russland vil redusere arbeidsstyrken og starte prosessen med å finne nytt eierskap til alle de fire fabrikkene.
  • Import og eksport av IKEA-produkter til og fra Russland og Hviterussland forblir stanset. De to Inter IKEA-eide innkjøps- og logistikkkontorene i Moskva og Minsk stenger permanent.