Jake spiste en hasjkake: Så gjorde han noe han angrer på resten av livet

25/11/2021 10:20

Emma

Utland
Privatfoto
Privatfoto
28 år gamle Jake Notman begikk en forferdelig forbrytelse etter å ha blitt påvirket av en hasjkake.

28 år gamle Jake Notman hadde inntatt en hasj brownie, og det gjorde ham angivelig så gal at han endte opp med å drepe sin 25 år gamle kjæreste Lauren Bloomer.

28-åringen ringte selv 911 og fortalte operatøren at han hadde «fått beskjed om at jeg drepte kjæresten min».

Han innrømmet drap halvveis i rettssaken, men han ble fortsatt frikjent for mord. Det er fordi aktoratet aksepterte at Jake ikke kunne skille mellom hva som var riktig og hva som var galt under hans innflytelse på cannabis.

Lauren hadde filmet med telefonen sin mens Jake fikk en såkalt "dårlig trip", og politiet kunne se gjennom etterforskningen at Lauren hadde søkt på nettet om hvordan man får noen ut av den "dårlige trip". Videoen viste imidlertid også hvordan Lauren ble drept.

Privatfoto

Lauren hadde også ringt Jake Notmans tante for å be om hjelp da han plutselig ble aggressiv etter å ha tatt stoffet for første gang.

Under rettssaken hevdet Jake at han helt mistet kontakten med virkeligheten etter å ha tatt stoffene.

– Det viser tiltalte da han begynte å angripe Lauren Bloomer, først med bare hendene, sa aktor om videoen, ifølge Metro.

«Hun prøvde bare å ta vare på ham i denne tilstanden han led av,» sa aktor.

Jake Notman, som jobbet ved Solihull Jaguar Land Rover-fabrikken, ble arrestert tidlig 20. November. Etter at naboer så han kjøre over partneres lik utenfor deres hjem.

Privatfoto

Han hadde ingen kommentar da han ble avhørt av politiet på over fem runder, men i stedet kom han med en uttalelse om at det sannsynligvis hadde vært mer enn bare cannabis i brownie.

«Alle de tre ekspertene er enige om at basert på bevisene - inkludert opptaket - er tiltaltes psykologiske respons på cannabis så voldelig at han ikke kunne skjelne hva som var ekte og hva som ikke var det.»

«Spesielt kunne han ikke si om Lauren Bloomer var i live eller død, eller ekte eller ikke», står det.

I en uttalelse sa Laurens familie om utfallet av rettssaken:

"Som Laurens familie føler vi at uansett utfall av rettssaken, kan ingenting bringe Lauren tilbake til oss eller kompensere for hjertesorgen vi føler,"

«Vi ber om at du respekterer både familiens og vennenes rett til å sørge over personvernet i denne virkelig vanskelige tiden», skriver de.

Dommer Mrs. Justice May sa under rettssaken at denne saken var en åpenbar leksjon i hvor farlig narkotika kan være:

"Det er en åpenbar leksjon ... cannabis kan være svært farlig. Det er et ulovlig stoff med god grunn."

Dommeren aksepterte at Notman, som ikke tidligere er dømt, hadde vist bekymring og anger for sorgen han hadde forårsaket.