Juleannonsen møter massiv kritikk - nå er den fjernet

12/11/2020 12:12

Emma

Utland
Selskapet bak har valgt å droppe juleannonsen etter den massive kritikken.

Ikke alle kom i julestemning da de så publisiteten fra Bakers Delight, skriver News.

Annonsen viser to jenter med pixie hatter på, som er bundet til julelys, og munnen er fylt med kake. I tillegg står det i stor skrift "Silent nights", som oversatt til dansk betyr "rolige kvelder".

En kunde på et kjøpesenter i den australske byen Perth tok et bilde av annonsen i helgen, som han møtte under sin shoppingtur. Deretter ble bildet sendt til Collective Shout, en grasrotbevegelse som kjemper mot seksualisering av kvinner og jenter. Collective Shouts kampanjeleder og ph.d.-kandidat, Caitlin Roper, valgte å legge ut bildet på Twitter, og skrev:

"Skremte jenter som er bundet og kneblet for å selge sitron paier?  Består markedsføringsteamet ditt av misogynister, Bakers Delight?"

Grasrotbevegelsen mener selskapet nedtoner en viktig sak.

"Annonsen trivialises det alvorlige spørsmålet om barnemishandling og tortur. Vurderer Bakers Delight hvor misbrukt føler seg når de ser en slik annonse. Det normaliserer stereotypen av "støyende" kvinner å bli igjen, i dette tilfellet med mat fylt inn i munnen."

Ifølge News ble så mange mennesker rasende over annonsen at Bakers Delight valgte å trekke tilbake annonsen og sende en unnskyldning.

"Som et familieeid selskap tolererer bakers Delight ikke familie og / eller barnemishandling i noen form, og vi er dypt bekymret for at enkelte deler av vår nåværende markedsføringskampanje kan ha forårsaket lovbrudd," skrev selskapet i en pressemelding, og la til:

"Å vanne ned en viktig sak som barnemishandling var aldri vår intensjon, og vi beklager til alle vi har møtt."

Bakers Delight valgte senere å fjerne annonsen etter heftig kritikk.

hva tror du? Er kritikken ok eller ikke?