Kappløp mot tiden: Brannmenn sliter med å stoppe flammene utenfor storbyen

01/07/2024 16:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Brannmenn er i et desperat kappløp med tiden.

Akkurat nå herjer flere voldsomme skogbranner like ved Athen.

Ved byen Keratea, som ligger omtrent 35 kilometer sør-øst for den greske hovedstaden, kjemper de greske brannmennene for å stoppe flammenes fremmarsj, skriver blant annet Reuters .

Brannen er hjulpet av sterk vind og temperaturer nær 38 grader.

I luften får brannmennene hjelp fra 23 fly som kan frakte vann i forsøket på å temme brannen, som herjer med furu- og oliventrær.

På nordsiden av Athen kjemper brannmenn også mot en voldsom skogbrann i Stamata. En skog i et fjellområde, Parnitha, utenfor hovedstaden er også rammet.

Og på øya Serifos har de lokale myndighetene måttet evakuere innbyggere i mindre landsbyer så vel som turister fordi en skogbrann raste over 15 kilometer og skadet feriehus.

Greske myndigheter har intensivert innsatsen mot skogbranner, som oppstår naturlig i stor skala i landet.

Dette skyldes blant annet at de i fjor sommer ble rammet av skogbranner, som kostet menneskeliv, og at de siden har opplevd den varmeste vinteren som noen gang er registrert.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.