Karen fulgte magefølelsen og søkte umiddelbart hjelp da sønnen hadde et merkelig utslett

22/07/2021 10:19

Emma

Utland
Ta en god titt på dette bildet og husk det til en annen gang. Det reddet Karens sønns liv.

"Jeg er så takknemlig for et innlegg som ligner på dette som jeg så for tre dager siden. Innlegget har sannsynligvis reddet min sønns liv eller i det minste reddet ham fra et liv som ville ha vært veldig forskjellig fra det han elsker akkurat nå. Han er ikke engang to år gammel ennå!"

Slik skrev moren og Facebook-brukeren Karen McGregor om en hendelse som sannsynligvis reddet sønnens liv.

Karen hadde sett et innlegg på sin Facebook-side som ringte en bjelle da hun så en plass på sønnens hud kort tid etterpå. Flekken var veldig lik merket hun hadde sett på bildet av en liten jente som hadde blitt diagnostisert med borrelia.

I kjølvannet av en økende bevissthet og debatt om sykdommen, har innlegget nå gått viralt igjen.

Karen McGregor tok sønnen til legen så snart som mulig da hun husket innlegget fra noen dager tidligere.

Prikkene begynte å spre seg på sønnens armer, ansikt og ben, og legen var helt sikker på saken hans, selv om han aldri hadde sett den på en så ung pasient før; han hadde borrelia og kom derfor på en antibiotikakur umiddelbart.

Sønnen ble innlagt på sykehuset, hvor et team av eksperter holdt øye med ham og eventuelle bivirkninger.

Hold utkikk etter disse symptomene
Hudutslettet rundt biteområdet har en tendens til å spre seg til andre deler av kroppen - selv til organer som hjernen, hvis de ikke behandles. Symptomene på spredningen oppstår vanligvis som hodepine, tretthet, muskelsmerter og sårhet, nakke/rygg stivhet, på huden og utstrålende smerte eller muskellammelse i f.eks.

Symptomene kan åpenbart være vanskelige for et lite barn å uttrykke, men det kan også være vanskelig for oss voksne å legge merke til dem hvis vi ikke kjenner faresignalene og sykdomsforløpet, sier Karen McGregor, som derfor kommer med følgende forslag:

Husk bildene av sønnen hennes og ta et bilde med telefonen din hvis du ser noe som dette på deg selv eller noen i familien din.

Du må kanskje vise det til en lege underveis:

Karen var glad for å ha gjort det samme. Da sønnen fikk antibiotika, ble for mindre og endret.

Derfor var det nyttig for legene at de kunne se bildet av sønnens hud før og etter medisinen.