Kevin så en ung jente bak gardinene og tok en rask beslutning - det kan ha reddet livet hennes

13/04/2017 09:45

Anniken Hauge

Utland
Den erfarne lastebilsjåføren Kevin kjørte inn på en bensinstasjon for å tanke opp. Ved siden av tanken stod det en campingvogn med sorte gardiner. Han stusset over at den ikke så helt ut som en familie-campingvogn. Han bestemte seg derfor for å undersøke saken.

En morgen i januar 2015 kjørte lastebilsjåføren Kevin Kimmel inn på en bensinstasjon i Virginia.

Han hadde ingen anelse om at denne morgenen ikke bare kom til å endre livet hans – men at han også kom til å redde en ung kvinne.

Det skriver CNN.

Kevin Kimmel husker at det ikke var så mange andre på stedet. Blikket hans ble fanget av en uvanlig campingvogn som stod i nærheten. Den hadde sorte gardiner, hvilket han tenkte ikke var særlig familievennlig.  

Derfor holdt lastebilsjåføren øye med campingvognen, da en mann gikk bort til den. Mannen gikk inn, og kort tid etter begynte vognen å gynge frem og tilbake.

Deretter kom det en ung jente til syne bak gardinene. Hun forsvant raskt igjen. Kevin Kimmel følte straks at noe var i veien. 

 

Han fant frem telefonen, og fant kontaktinformasjonen til den lokale sjeriffen. Politiet kom til stedet. De undersøkte campingvognen, og gikk bort med en jente som åpenbart hadde det veldig dårlig. Deretter fulgte en mann og en kvinne i håndjern.

Kevin Kimmel avga forklaring til politiet, men det skulle gå flere måneder før han fikk noe nyheter om saken. 

Reddet sannsynligvis en sexslave
Gjennom nyhetene senere, kunne han konstatere at jenta han hadde sett var en 20 år gammel kvinne som var offer for sexhandel. Hun hadde blitt lokket fra hjemmet sitt i den amerikanske staten Iowa. 

Senere hadde hun blitt hldt fanget mot sin vilje, tvunget til prostitusjon, og utsatt for torturliknende forhold. 

 

En mann og en kvinne ble idømt henholdsvis 42 og 40 års fengsel i saken. Under rettsaken kom det blant annet frem ar paret hadde sydd i offerets føtter, brent henne med varme metallinstrumenter og leid henne ut som prostituert på rasteplasser. 

Uten Kevin Kimmel hadde det kanskje aldri blitt oppdaget – og han er faktisk ikke den eneste.

I stigende grad er lastebilsjåfører i USA med på å hjelpe sexslaver. 

- Bakmennene flytter konstant på de menneskene. De forblir i mørket. Det er derfor de ikke kan være på samme sted så lenge av gangen. Men når de flytter dem, kommer de inn i min verden. Hvis vi kjenner igjen tegnene og er vakt, kan vi få en stor del av problemet til å forvsinne, sier Kevin Kimmel.