Kim Jong-un får droner i gave og reiser fra Russland i et pansret tog

17/09/2023 13:30

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Til lyden av et militærband gikk en vinkende Kim Jong-un til pansertoget sitt på vei hjem fra Russland.

Kim Jong-un har satt kursen mot Nord-Korea i sitt pansrede tog etter besøket i Russland.

Dette skriver russiske nyhetsbyråer søndag.

Den nordkoreanske lederens tog har gått fra byen Artyom øst i Russland.

En video fra det statlige nyhetsbyrået RIA viser Kim Jong-un, som sjelden forlater landet sitt, gå på en rød løper til togvognen sin til lyden av musikk fra et militærband. Mens han går, vinker han.

Det er 200 kilometer fra Artyom til jernbanestasjonen i Khasan på grensen til Nord-Korea.

Tidligere søndag meldte RIA at Kim Jong-un hadde mottatt fem bombedroner og en rekognoseringsdrone i gave fra en russisk guvernør. Den nordkoreanske lederen fikk også en skuddsikker vest.

Den seks dager lange turen har fått mye internasjonal oppmerksomhet.

USA og Sør-Korea frykter at Russland vil gi Nord-Korea tilgang til bedre missilteknologi. I mellomtiden kan Nord-Korea potensielt hjelpe Russland med våpen til krigen i Ukraina.

Russland har gjort mye for å trekke oppmerksomhet til Kim Jong-uns besøk. Det har vært flere hentydninger til militært samarbeid mellom landene.

Sør-Korea og USA sa fredag ​​at militært samarbeid mellom Russland og Nord-Korea vil bryte FNs sanksjoner mot Nord-Korea.

Onsdag snakket Putin og den nordkoreanske lederen blant annet om militæret og krigen i Ukraina under et møte. Putin sa til journalister at Russland ikke vil "krenke noe". Men Russland har til hensikt å fortsette å utvikle forholdet til Nord-Korea.