Kina tester igjen folk i rumpa

24/01/2022 08:43

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kina tar drastiske tiltak i kampen mot koronaviruset. De begynner igjen å teste folk for coronavirus i rumpa.

De kinesiske helsemyndighetene beordrer igjen bruken av de kontroversielle, men mer presise analpodningene. Dette er i kjølvannet av en voksende smitten av Omikron-varianten i Beijing. Det skriver Newsroom.

Etter at Beijing registrerte sitt første tilfelle av den svært smittsomme varianten på lørdag i forrige uke, ble minst 27 grafts utført i leilighetskomplekset der den infiserte kvinnen bor. Det skriver Beijing News.

I tillegg ble det også utført en rekke svært omfattende miljøtester for å oppdage kilden til infeksjonen, melder kinesiske medier.

Kina har brukt den kontroversielle teknikken i store byer, inkludert Beijing og Shanghai, siden 2020. I hovedstaden ble den brukt i kombinasjon med antistofftester samt hals- og nesepodninger for å teste millioner sist vinter.

Selv om prosedyren ikke anses som praktisk for sporing av større klynger, antas inokulasjoner å være mer nøyaktige. Dette sies å være spesielt tilfelle i såkalte 'hotspots'.

I en rapport utgitt i 2021 skriver ekspert på smittsomme sykdommer Dr. Li Tongzeng, som jobber ved Beijing You'an Hospital, at inokulasjoner var effektive for å oppdage infeksjoner i asymptomatiske tilfeller eller hos personer med milde symptomer.

Begge gruppene har en tendens til å komme seg raskere fra sykdommen, la han til.

"Det er mulig at det ikke vil være spor av viruset i halsen etter tre til fem dager," sa Dr Li Tongzeng.

«Det vi har funnet ut er at hos noen infiserte pasienter overlever koronaviruset lenger i fordøyelseskanalen eller ekskrementet enn i luftveiene», sier han også.

Metoden, selv om den ikke anses som enten hyggelig eller praktisk, kan øke sporbarhetshastigheten og redusere sjansene for feil diagnose, sier han.

I dag har omtrent en fjerdedel av kinesiske provinser og kommuner registrert Omikron-smitte, mens tidligere Delta-utbrudd ser ut til å avta.

Utbruddet i Beijing er imidlertid den virkelige testen for Kina, da det bare er to uker til åpningen av vinter-OL i Beijing. I tillegg er det også bare 10 dager til det kinesiske nyttåret.