Kjøpte en leilighet på et cruiseskip: Det er billigere enn å bo i byen, og du vil aldri gjette hva som er inkludert i prisen

29/01/2024 22:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
De stigende prisene på nesten alt gjør at det ser ut til at det er billigere å bo på et cruiseskip enn å bo i leiligheten din i byen.

Austin Wells er lei av å betale dyre regninger for å bo i en liten leilighet i hjembyen San Diego. 

Derfor har han valgt å kjøpe leilighet på et cruiseskip i stedet, og han hevder det er både billigere og langt mer luksuriøst. 

Wells har solgt leiligheten sin i San Diego og kjøpt en 23 kvadratmeter stor leilighet på et cruiseskip i stedet, og selv om det ikke høres ut som en stor leilighet, gjør fasilitetene på skipet at leiligheten ikke trenger å være større kl. alle. 

Inkludert i prisen på $300.000 (ca. 3 millioner NOK) får han i tillegg til 12 års bruk av leiligheten, som består av soverom, kjøkkenkrok og bad, også tilgang til blant annet treningssenter , et supermarked, flere restauranter, svømmebasseng og en medisinsk klinikk med gratis behandling. 

Alt dette deles mellom de 500 private 'beboerne' som bor fast på cruiseskipet, som også tar turister. 

De fastboende har imidlertid tilgang til en privat del av skipet, som turistene ikke har, og romservice er også inkludert i leien hele døgnet. 

I tillegg til den private delen er skipet også utstyrt med 20 restauranter og barer, en skole, et bibliotek, en bank og en kino. 

«Det jeg er mest begeistret for er at jeg ikke trenger å stoppe min daglige rutine for å se hele verden», forklarte 28 år gamle Wells og utdypet at han selvfølgelig også vil få gratisturer på skipet inkludert i prisen. 

Den unge amerikaneren håper også å få mange nye venner om bord på cruiseskipet, som imidlertid ikke skal stå ferdig før i 2025.