Klara fikk plutselig vondt i magen på sin nye jobb: Timer senere hadde livet hennes forandret seg for alltid

22/11/2022 11:51

Emma

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
22 år gamle Klara hadde en travel dag i sin nye jobb da hun begynte å få store smerter i magen. Etter et par timer langt møte måtte hun hjem. Også brøt det plutselig løs.

Klara Dollan (22) var spent da hun tok toget til sin nye jobb fra hjemmet sitt nordvest i London.

Hun var klar for å starte sitt nye liv som salgssjef, men plutselig måtte hun tilpasse seg en helt annen rolle.

Det skriver Daily Mail.

22-åringen kom på jobb og fikk sakte men sikkert mer og mer vondt i magen. Etter et to timer langt møte var smertene så uutholdelige at hun måtte reise hjem.

Da hun sto på trappen til leiligheten sin, skjønte hun at hun hadde slengt seg ut om morgenen. Derfor ringte hun en låsesmed, som ikke kunne komme før to timer senere. I mellomtiden ble smerten i magen sterkere og sterkere.

Hun hadde tatt p-piller hver dag og hoppet over mensen i flere måneder. Derfor antok hun at smertene skyldtes at hun nå hadde mensen på vei uansett. Smerten økte. Klara Dollan gikk frem og tilbake på trappeoppgangen for å prøve å berolige dem.

– Av og til var det vondt der jeg måtte holde fast i rekkverket. Smertene stoppet da, men jeg kunne ikke stå stille. Jeg fortsatte å gå rundt, opp og ned trappene i bygningen, forklarer hun til media.

Låsesmeden kom. Klara Dollan ble sluppet inn i leiligheten hun deler med moren. Den neste halvtimen gikk hun frem og tilbake mellom rommet og badet. Moren var på jobb. Men naboen hørte henne skrike, og 22-åringen klarte å åpne døren for naboen, som ringte ambulanse.

– Jeg hadde en ekstrem trang til å presse. Så kom hodet ut. Naboen min sto i gangen, og jeg skrek: "Det er en baby, å Gud! Det er en baby!" minnes 22-åringen.

Noen minutter senere holdt hun sin lille datter, som hun ikke hadde den minste anelse om var på vei noen timer tidligere.

Ambulansen tok mor og datter til sykehuset for å sjekke helsen til begge. Herfra måtte den nybakte moren ringe til den nå svært overraskede bestemoren.

Hun sa: "Hvordan er det mulig? Jeg så deg i morges, og du var ikke gravid,» sa Dollan om samtalen med moren.

Og det er et godt spørsmål. Fem måneder før fødselen hadde Klara Dollan slått opp med kjæresten på to og et halvt år. Hun hadde gått litt opp i vekt - tilsvarende en størrelse - men hadde tenkt at det sannsynligvis skyldtes trøstespising etter bruddet.

Hun hadde lagt på seg vekten over alt, men i etterpåklokskapens lys husker hun kort at hun lurte på hvorfor magen var litt hard i overdelen.

– Jeg spurte jordmoren hvordan det var mulig. Hun sa at det hadde skjedd med mange kvinner før, men mest de som er overvektige. Legen min sa at jeg ikke var den første av den typen graviditeter han hadde sett, sier den nybakte moren.

Hun mistenker at hun ble gravid på ferie da hun gikk på antibiotika og kastet opp flere ganger - og derfor kan pillen ikke ha fungert etter hensikten.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.