Kokainavhengig bestemor arrestert: Brukte sønnen som kurer

17/01/2022 09:50

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En bestemor og hennes sønn er arrestert sammen med en annen for distribusjon av kokain i nærområdet.

En walisisk bestemor fra byen Caerphilly er dømt til to og et halvt års fengsel for distribusjon av narkotika etter at hun fikk sønnen til å være kurer for henne.

53 år gamle Julie Smith fikk sin dom i Cardiff Crown Court sammen med sin 23 år gamle sønn, Robbie Smith, og en 19 år gammel mann ved navn George Medcraft. Alle de tre tiltalte erkjente seg skyldig.

Ifølge Unilad skriver South Wales Argus at Julie selv var en stor forbruker av det ulovlige stoffet, men at det var da hun begynte å bruke «en stor del av sine egne penger» på kokain at myndighetene fikk duften av henne og fant ut at hun også var med på å distribuere kokain i lokalområdet.

Som en del av etterforskningen oppdaget politiet at Julie brukte 19 år gamle Medcraft til å frakte kokainen til henne. Han ble ellers beskrevet under rettssaken som «en lovende ung mann», men det kom også frem at han ble tvunget til å jobbe som kurer fordi han hadde en stor narkotikagjeld.

Som en del av etterforskningen ble de tre tiltaltes hus gjennomsøkt, og her fant politiet tekstmeldinger som indikerer at Julies egen sønn, Robbie, også fungerte som kurer for bestemoren og hjalp til med å levere narkotika som allerede var betalt til kundene.

Medcraft og Julie ble begge funnet å ha spilt en viktig rolle i distribusjonen og salget av det illegale stoffet under rettssaken, mens Robbies rolle ble beskrevet som "mindre", mens hans engasjement var berettiget av en "misforstått lojalitet" til sin mor.

Dermed fikk Julie den strengeste straffen og ble dermed dømt til 30 måneders ubetinget fengsel, og dommeren, Wayne Beard, uttalte i forbindelse med dommen at dommen «må være umiddelbar fengsling».

Medcraft fikk den nest mektigste dommen i saken, og ble dømt til to års prøvetid mens han fullførte 180 timer samfunnstjeneste og deltok på 15 rehabiliteringsklasser.

Robbie unnslapp den billigste og kunne "trøste seg" med 24 måneders prøvetid, samtidig som han fullførte 130 timer samfunnstjeneste og deltok i 10 rehabiliteringsklasser.

Både Medcrafts og Robbies fengselsstraffer var betinget, noe som betyr at de to kan unngå fengsel hvis de holder seg borte fra kriminalitet i minst 18 måneder.