Krigen krever offere: Se oversikt over tapene her

25/02/2022 11:21

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Både sivile, russiske og ukrainske soldater har mistet livet i kampene som for tiden finner sted i Ukraina.

Russlands invasjon av Ukraina pågår fortsatt, og ifølge Ukrainas innenriksminister, Anton Herashchenko, kan fredag bli den tøffeste dagen i krigen til dags dato. Det er det Reuters rapporterer.

Dette skyldes blant annet at russiske tropper og pansrede kjøretøyer har begynt å ta Ukrainas hovedstad Kiev, som har lidd flere rakettangrep over natten og gjennom hele morgenen.

Ukrainerne fortsetter imidlertid å slå tilbake, noe som resulterer i store tap på både russisk og ukrainsk side.

Ifølge ukrainske kilder har Russland mistet rundt 800 soldater, minst seks fly, seks helikoptre og mer enn 30 stridsvogner siden invasjonen startet i går morges, 24. Februar. Det skriver TV 2

Tallene er imidlertid estimert av den ukrainske hæren, og siden Russland selv ikke har kunngjort noe, kan det ikke sammenlignes med russiske tall.

 Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace har også fortalt Sky News at han vet at mer enn 450 russiske soldater er drept i invasjonen, og tallet er trolig mellom 450 og 800 russiske soldater. 

Tidligere har den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj, ifølge TV 2, kunngjort at mer enn 50 ukrainske soldater har mistet livet, men igjen er det ingen tall fra Russland å sammenligne med.

Dessverre har invasjonen ikke bare kostet livene til soldater, som ifølge ukrainske soldater, som den danske TV2-korrespondent Rasmus Tantholdt har snakket med, har russiske tropper begynt å skyte på ukrainske sivile.

Dette kan skyldes at Zelenskyj har oppfordret alle ukrainere til å gripe våpen og forsvare sitt land, men ifølge Ukrainas militære fokuserer Russland også sin bombing på sivile mål.

Talsmannen for Ukrainas innenriksdepartement, Vadym Denysenko, sa at Russland hadde bombet 33 sivile mål det siste døgnet, til tross for landets president Vladimir Putin, gjentatte ganger en kunngjøring om at de bare var rettet mot militære mål.

– Russerne sier de ikke angriper sivile mål, men 33 sivile mål har blitt truffet det siste døgnet, sier Denysenko til Interfax, ifølge Reuters.

Ifølge DR kunngjorde Zelenskyj rundt klokken 01.m.00 i går kveld at 137 ukrainere har mistet livet og at 316 er såret som følge av Russlands invasjon av landet. 

Han har omtalt de drepte som «helter» og sagt følgende, ifølge AP:

– De dreper folk og gjør ellers fredelige byer om til militære mål. Det er feigt, og det vil aldri bli tilgitt."

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.