Kristne foreldre lot nyfødt jente med alvorlig sykdom dø fordi 'Gud ikke gjør feil’

29/09/2017 13:30

Anniken Hauge

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Et kristent foreldrepar er pågrepet etter å ha latt deres nyfødte barn dø istedet for å oppsøke lege. Foreldrene ville ikke forstyrre Guds plan.

Et foreldrepar fra den amerikanske byen Lansing i staten Michigan er pågrepet og siktet for uaktsomt drap.

Foreldrene, den 30-årige moren Rachel Joy Pilland og 36-årige ektemann Joshua Barry Pilland, enktet nemlig å ta den nyfødte datteren sin til legen da hun begynte å vise tegn på den alvorlige sykdommen gulsot, skriver Lansing State Journal.

Kort tid etter fødselen, i starten av februar i år, fikk familien besøk av en helsepleier.

Den lille jenta var blitt gul i huden, og derfor påpekte helsepleieren at det sannsynligvis var gulsot, hviket kan føre til hjerneskade eller død hvis sykdommen ikke blir behandlet i tide.

Ifølge anklagen mot foreldrene skal moren ha sagt til pleieren at 'barnet hennes hadde det fint, og at Gud ikke begår feil'.

Den nyfødte datteren Abigail var blitt gul i huden, og derfor ble moren rådet til å søke hjelp. Foto: Facebook

Sykepleieren avtalte ny tid dagen etter, men moren avlyste avtalen så snart jordmoren hadde gått ut døren.

To dager senere døde datteren Abigail som følge av sykdommen.

Det fant politiet ut da Rachel Pillands bror ringte og fortalte at barnet hadde dødd, forteller etterforsker Peter Scaccia, som avga forklaring i retten. 

Rachel Pilland nektet å tilkalle hjelp på tross av flere advarsler. Foto: Lansing Police

Fysiologisk gulsott opptrer på grunn av opphopning av bilirubin i huden og på slimhinnene. Typisk oppstår denne gulsotten andre eller tredje døgn etter fødselen. Den skyldes at kroppen produserer økte mengder bilirubin, samtidig som den har nedsatt kapasitet til å skille ut bilirubin. 

Det kan tydelig ses ved at huden og øynene blir gulaktige. Det er viktig å oppsøke lege om man mistenker at barnet har gulsott.

Men det gjorde ikke foreldrene. Allerede dagen etter pleieren var på besøk, begynte datteren å hoste opp blod og nektet å spise. 

Ifølge Peter Scaccias forklaring skal moren ha satt datteren i vinduskarmen, og prøvd å holde temperaturen hennes oppe med en hårføner. 

Rachel Pillands egen mor, Rebecca Kerr, skal i perioden ha bodd hos familien og ville ringe etter hjelp til barnet, hvilket datteren ikke tillot, forklarte Peter Scaccia i retten. 

Mannen Joshua Barry Pilland turte ikke utføre hjertemassasje på den lille datteren. Foto: Lansing Police

Rachel Pilland lyttet i stedet til prekner den morgenen, og få timer senere var datteren Abigail ikke i stand til å puste selv. Derfor ba hun faren om hjelp.

- Han prøvde å puste liv i henne, men uten hell. Han ville ikke utføre førstehjelp, da han kun kunne klarte dette på voksne og ikke på barn, sier Peter Scaccia i retten. 

Men ingen av foreldrene tok barnet med til sykehuset eller ringte etter hjelp. I stedet la de barnet i vuggen og ba for den syke babyen, hvilket var det synet som ventet politimennene da de gjennomsøkte huset.

Under obduksjonen viste det seg at datteren Abigail hadde dødd som følge av lidelsen gulsoten medførte. Hvis jenta hadde fått behandling i tide, hadde hun sannsynligvis overlevd.

Foreldrene er fortsatt siktet for uaktsomt manndrap, og blir de funnet skyldige risikerer de opp til 15 års fengsel. 

Retsssaken fortsetter i neste uke. 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.