Krokodille død av stress

22/02/2022 08:28

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Krokodillen var en av de største i fangenskap, men stresset ble til slutt for mye for det.

Verdens største saltvannskrokodille, som har vært i fangenskap, er død.

Den største kjente saltvannskrokodille i fangenskap døde av stress etter at den ble mistenkt for å spise en fisker og en skolejente.

Lolong, den 6,4 meter lange reptilen, ble kåret som den største av sitt slag i fangenskap tilbake i 2012 av Guinness World Records. Før krokodillen ble fanget, ble den antatt å ha spist en fisker som på mystiskvis forsvant fra byen Bunawan i Filippinene.

Han antas også å ha bitt av hodet til en 12 år gammel jente og spist kroppen hennes to år tidligere.

Etter å ha drept minst en person, ble Lolong jaktet i tre uker.

Dyret, som veide nesten et tonn, ble til slutt fanget og ble hovedattraksjonen i en turistpark.

Men flere år i et bur, inne låst, førte til slutt til hans død. Bunawan-ordfører Edwin Elorde sa at han hadde vært syk i flere uker før han gikk bort.

Ifølge Mirror sa ordføreren til avisen Philippine Daily Inquirer:

– Han har nektet å spise siden forrige måned, og vi merket en endring i fargen på avføringen hans. Våre ansatte la også merke til en uvanlig ballong på reptilens mage.

Det antas det at Lolong seneste ville dø i februar 2023 fra en soppinfeksjon og stresset av å være i fangenskap så lenge.

Den lokale ordføreren sa at han håpet Lolongs kropp ville bli bevart slik at "folk fortsatt kan se og undre seg over han", og det var også det som skjedde.

Lolong hviler nå i National Museum of Natural History i Manila, hvor hans gigantiske bevarte kropp krever at 18 menn er på jobb.