Kvinne banket opp med ishockeykølle fordi hun fødte en jente

17/07/2017 14:00

Anniken Hauge

Utland
Sjokkerende bilder av et brutalt overfall av en nybakt mor i India vekker sinne på nettet. 'Forbrytelsen' hennes var å føde en jente.

En mand hever en hockeykølle høyt over hodet, og med fast grep holder han kølla godt fast med begge hender før han svinger til med full kraft. 

Slaget treffer en indisk kvinne som sitter helt sammenkrøpet på gulvet og holder hendene opp mot ansiktet for å beskytte seg. Men det hjelper ikke.

Det er bare det seneste voldelige overfallet på en kvinne som fant sted i byen Katalwi i den indiske provinsen Punjab, hvor den 35-årige Meena Kashyap ble slått av sin egen ektemann og svigerfamilie svigerfamilie, skriver britiske Metro.

I India betales det store summer i såkalt medgift, men beløpet avhenger av om man føder en gutt eller jente. Og en gutt er mer verdt. I dette tilfellet hadde kvinnens familie betalt over 70.000 kroner i medgift til svigerfamilien.

Foto: Youtube

Men da kvinnen fødte en liten ble svigerfamilien rasende og overfalte den nybakte moren. Det var kvinnens mann, svogeren hennes og en venn av familien som slo henne ned. 

Politiet blev hurtigt tilkaldt og på baggrund af optagelserne er kvindens mand Daljit Singh, hans bror Karmaljeet Singh og en tredje person blevet sigtet for ulovlig indtrængen og overlagt vold.  

Foto: Youtube

Alt sammen på grunn av den indiske tradisjonen for medgift. af den indiske tradition for medgift. 

Som utgangspunkt betales det en medgift i India fra kvinnens familie til mannens familie. Selv om medgift offisielt har vært forbudt siden 1961, så fortsetter den ulovlige praksisen i stor grad i dag. Det er da typisk mannens familie som presser kvinnens familie for sture summer penger. 

Den forbudte praksisen fortsetter i forbindelse med barnefødselen, hvor det også gjerne skal komme en gutt. Ellers har familien én dag på seg å betale medgiften. 

Hvis kvinnens familie nekter å betale så gang det gå hardt utover kvinnen. Hun kan bli utsatt for mishandling, voldtekt eller miste livet. Hvert år mister 8.000 indiske kvinner livet som følge av den ulovlige tradisjonen. 

Foruten kvinnenes liv og helse, så er konsekvensen dessuten at kjønnsfordelingen i India er på vei til å bli svært skjev. Medgiften bidrar til at det blir født langt flere guttebarn enn jenter i landet, hvilket abort av jenter bidrar til. 

Se de voldsomme bildene av overfallet fanget på video nedenfor. Advarsel: sterke bilder. 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.