Kvinne besøker metroen hver dag for å høre sin avdøde manns stemme

05/01/2022 08:22

Emma Sletta

Utland
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Personalet har jobbet hardt for å hedre mannens minne.

Vi kjenner alle de typiske meldingene; Enten du har hørt det tidlig om morgenen mens du pendler eller i beruset tilstand på en natt metro, er det lett å lytte til den.

Men for Margaret er en viss innspilling av den berømte setningen måten hun holder minnet om sin avdøde mann i live.

Margarets avdøde ektemann, Oswald Laurence, var en skuespiller hvis stemme ble spilt inn for de nordgående Northern Line-kunngjøringene på 1950-tallet.

Paret møttes i 1992 mens de jobbet på et cruiseselskap. Paret bodde sammen i Nord-London til hans død i 2007.

– Siden han døde har jeg ventet på neste tog til jeg hørte stemmen hans, sier hun om innspillingen, hvorpå hun sier at det bidrar til å holde hukommelsen i live.

I november 2012 var Oswald plutselig ikke lenger der, og en "forbløffet" Margaret kontaktet TfL-ansatte for å spørre hva som hadde skjedd.

– Jeg fikk beskjed om at de ikke kunne få stemmen hans på det nye digitale systemet, sier hun.

Etter å ha hørt nyhetene, sørget TfL for at jeg ble sendt en CD av innspillingen - men det er ikke der historien slutter.

Londons undergrunnsdirektør Nigel Holness fortalte hvordan personalet ble "berørt" av historien hennes og bestemte seg for å hjelpe meg med å holde minnet i live.

– Da vi hørte historien hennes, ble vi rørt og bestemte oss for å finne innspillingen. Ikke bare klarte vi å få henne en kopi av den på CD, men vi jobber også med å gjenskape kunngjøringen på Embankment Station, sier Nigel.

1. nyttårsdag hørte Margaret sin manns stemme igjen. Etter mye hardt arbeid fra personalets side, var de endelig i stand til å gjenopprette båndene fra arkivet.

«Det er en regel at vi lar stemmen hans spille 3 ganger før hvert tog før vi kommer med våre ytterligere kunngjøringer. Det er herlig å høre stemmen hans, og det er flott å vite at det utgjør en stor forskjell for henne», kommer det fra @allontheboard.