Kvinne ble feilaktig erklært død: Våknet opp til sin egen begravelse

04/05/2022 09:30

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Familien var i ferd med å bære kisten ut da noe utrolig skjedde.

Den 26. april samlet familien til Rosa Isabel Cespedes Callaca, hvis alder er ukjent, seg i byen Lambayeque i Peru for å delta i begravelsen hennes.

Hun hadde blitt erklært død etter å ha vært involvert i en ulykke som fant sted på Chiclayo-Picsi-veien.

Familien hennes var i ferd med å bære kisten sin gjennom kirkegården da de, mye til sin forbauselse, hørte lyder som kom fra innsiden av kisten.

Da de åpnet kisten, fant de Rosa med øynene åpne, noe som viste klare tegn på liv.

"Hun åpnet øynene og svettet mye. Jeg gikk straks inn på kontoret mitt og ringte politiet," sa Juan Segundo Cajo, eieren av kirkegården.

Rosa forble i kisten sin da hun ble ført til det nærliggende referansesykehuset Ferrenafe, hvor legene bekreftet at hun faktisk var i live, selv om tegnene var svært svake.

Foto: Privat

Da hun ble koblet til en respirator, var det en forbedring i tilstanden hennes - men det var ikke nok.

Rosa døde noen timer senere.

I kjølvannet av hendelsen var familien rasende over at hun i det hele tatt hadde blitt erklært død og overlevert til begravelsen.

«Vi vil vite hvorfor niesen min våknet i går da vi skulle begrave henne. Vi har videoene der hun dytter og berører kisten,» sier en tante, som ønsket å være anonym.

Familien har siden spekulert i at Rosa kan ha ligget i koma da hun først ble erklært død.

Politiet etterforsker nå hendelsen og jobber med å finne ut om ansatte ved Lambayeque Regional Hospital, der hun først ble behandlet, erklærte henne død og sendte henne til likhuset uten skikkelig gjennomgang.

 

Læs også:

Gjør 200 push-ups daglig i en måned: Dette vil skje med kroppen din Push-ups trener ikke bare armer, skuldre og bryst.
Har tatt en vill avgjørelse: H&M-konsernet fjerner XXL-størrelse for denne kjeden Lav etterspørsel har fått kjeden til å ta denne beslutningen.