Kvinne ble skutt i ryggen som liten jente: Bare fjernet kulen 15 år etter

08/04/2022 07:44

Emma Sletta

Utland
Foto: Quest Red
Foto: Quest Red
Hun var bare en jente på videregående da hun uvillig ble sentrum for en skummel situasjon.

Erica Miles var bare en high school student da hun befant seg i en skremmende situasjon som veldig godt kunne ha blitt til noe mye verre.

– Tilbake i 2005, da jeg gikk på videregående, ventet vennene mine og jeg på å bli kjørt hjem etter en fotballkamp. I stedet endte vi opp med å bli fanget mellom to grupper mennesker som skjøt på hverandre, sier hun i dokumentarserien Stuck, hvoretter hun legger til:

"Jeg endte opp med å bli skutt i ryggen, jeg kunne føle den brennende følelsen."

"Jeg ble fortalt at kulen traff for nær ryggraden min, og derfor ville de ikke ta den ut."

I årene som fulgte lærte hun å leve med det faktum at hun hadde en kule sittende i kroppen, og hun glemte til slutt at den var der.

" Jeg kunne aldri føle det bevege seg eller noe. Jeg har aldri tenkt på det fordi det aldri plaget meg."

Men en natt ble hun slått av minnet om en forferdelig opplevelse som fant sted for 15 år siden, plutselig, da hun la merke til at kulen hadde rykket under huden hennes.

"Jeg visste med en gang hva som var galt."

" Jeg ble redd fordi jeg visste at det ikke var der det skulle sitte. Det skulle ha vært i øvre rygg, men det beveget seg sakte ned til den nedre delen.

Normal praksis

Det kan virke rart at kulen var igjen i kroppen hennes, men kirurgen George Crawford sier det er helt normalt.

”Folk blir skutt hele tiden, og vi fjerner aldri kuler. Det er en slags TV-greie; Vi lar alle kuler være på plass med mindre de sitter fast i et badekar eller en joint,” sier han.

"Årsaken til det er at du vanligvis vil skape et større problem hvis du går inn for å fjerne det."

"Kroppen vil i de fleste tilfeller bli kvitt seg selv."

"Problemet er at når det gjelder overflaten, er det der det begynner å forårsake smerte. Hos Erica begynte det å forårsake en betydelig mengde smerte, og derfor bestemte vi oss for å fjerne den.”

Foto: Quest Red

I dokumentarserien kan du se hvordan Crawford gjør et kutt på baksiden av Erica før han tar ut ballen.

Prosedyren var en suksess, og Erica kan nå sove fredelig om natten, vel vitende om at hennes traumatiske opplevelse ligger bak henne.

"Etter operasjonen gikk det bra. Jeg hadde ingen problemer eller bekymringer. Jeg helbredet som vanlig," sa hun etter operasjonen, og la til slutt til:

–Jeg er så takknemlig overfor Crawford. Jeg er bare glad for at jeg ikke hadde det vondt, og jeg var glad kulen var ute av ryggen min.

Dokumentarserien er tilgjengelig for strømming på Discovery+.