Kvinne blir nektet jobb: Sinnsyk grunn til hvorfor hun ikke fikk det

25/11/2021 15:23

Emma Sletta

Utland
Foto: Kennedy News and Media
Foto: Kennedy News and Media
Rekrutteringsdirektøren hadde gjort en kandidat tilgjengelig, men hun ble sjokkert etter at hun fikk beskjed om hvorfor kandidaten ikke var godt likt.

En kvinne har avslørt at hun ble tom for ord etter at en arbeidsgiver nektet å ansette noen de anså som "for feit".

Rekrutteringsdirektøren Faye Angeletta fra London sier hun har hørt flere grunner til at en arbeidsgiver avviser kandidater i karrieren, men aldri før har hun hørt noe lignende.

Angeletta hadde gjort en kandidat tilgjengelig for arbeidsgiveren, men i kjølvannet av intervjuet med kandidaten forteller den ikke navngitte arbeidsgiveren til Angeletta at "det eneste han ikke liker er at hun ikke er den slankeste jenta."

Han legger deretter til at forestill deg betyr mye for dem.

"Det er viktig at vi ser bra ut, da vi har en standard for våre ansatte."

Arbeidsgiveren sa også at utseende var et sentralt kriterium, noe som gjorde Angeletta veldig overrasket.

De skrev inn følgende i et innlegg på LinkedIn:

"Det er en bransje med mange ‘drop-dead-vakre mennesker’. I rollene der du møter kundene ansikt til ansikt, er det en forventning om at du ser bra ut.»

Angeletta distanserer seg fra utsagnet.

"Hvis du vil rekruttere basert på utseende i stedet for evne, bør du kanskje prøve et modellbyrå."

Hun forteller til Indy100 at kommentarene er «overfladiske» og «arrogante».

Angeletta har imidlertid hatt sine møter med merkelige avvisninger, og har tidligere måttet forholde seg til arbeidsgivere som avviser kandidater fordi de hadde "hvitløksfrø", for å kose katten sin på Zoom som "Dr. Evil", eller bare for å minne om Piers Morgan.

Likevel mener hun at denne siste hendelsen tok det for langt, og derfor bestemte hun seg for å trekke kandidaten fra løpet for å få stillingen.

Hun fortalte også sin klient at hun ikke lenger var interessert i å jobbe for dem.

"Tenk to ganger over ordene du velger å gi i tilbakemeldingen. Kandidaten fortjener å vite hvorfor det er et nei, men uten å følge seg mobbet.»

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.