Kvinne finner ut hva slags mann hun er gift med når hun åpner en 50 år gammel notatbok

28/01/2021

Emma Sletta

Utland
Den avdøde Nicholas Winton reddet mer enn 600 barn fra døden i nazistiske konsentrasjonsleirer under andre verdenskrig. Men han gikk stille med dørene rundt sine gjerninger. Faktisk, ifølge Opposingviews, var det først da hans kone fant en gammel notatbok på loftet i 1988 at hun fant ut hva hennes mann hadde gjort. Notatboken leser navnene på barna han har reddet, og det er bilder av dem, samt dokumenter som beskriver hvordan redningsoperasjonen ble utført. Nicholas benyttet seg av en britisk lov som tillot mindreårige å komme til Storbritannia som flyktninger. Han sørget for at det var transport og hjem for barna - de fleste var jøder, og deres foreldre dro til konsentrasjonsleir. Nicholas Winton, kjent som den britiske Schindler, døde 1. Juli 2015– han ble 106 år gammel. Nicholas døde sammen med sin datter Barbara og to barnebarn ved hans side.

Den avdøde Nicholas Winton reddet mer enn 600 barn fra døden i nazistiske konsentrasjonsleirer under andre verdenskrig.

Men han gikk stille med dørene rundt sine gjerninger.

Faktisk, ifølge Opposingviews, var det først da hans kone fant en gammel notatbok på loftet i 1988 at hun fant ut hva hennes mann hadde gjort.

Notatboken leser navnene på barna han har reddet, og det er bilder av dem, samt dokumenter som beskriver hvordan redningsoperasjonen ble utført.

Nicholas benyttet seg av en britisk lov som tillot mindreårige å komme til Storbritannia som flyktninger. Han sørget for at det var transport og hjem for barna - de fleste var jøder, og deres foreldre dro til konsentrasjonsleir.

Nicholas Winton, kjent som den britiske Schindler, døde 1. Juli 2015– han ble 106 år gammel.

Nicholas døde sammen med sin datter Barbara og to barnebarn ved hans side.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.