Kvinne ga katten hennes en tatovering - nå kokker nettet

09/02/2021 12:42

Emma

Utland
I Ukraina finnes nok verdens mest luksuriøse kat, men det er ikke derfor nettet kokker.

Katten Yasha er en nakenkatt som er kjæledyret til instagram profilen Elena Iwanickaya. Instagram profilen har over 70 000 følgere, hvor de følger Elena og Yashas luksuriøse livsstil. 

Men det var ikke henne og kattens luksuriøse livsstil som fik hennes følgere til å se svart. I forje uke postet Elena et bilde av hennes kjære katt på instagram profilen, hvor man på bilde kan se at katten har fått en stor svart tatovering over brystet.

Får dyreelskere til å rase

Dyre elskere kaller dette for ekstremt dyreplageri og sier at Elena trenger hjelp mot det hun har utsatt katten hennes for. 

Men det er tvert i mot første gang at instagram modellen er i søkelyset. For allerede tilbake i 2017 ble Elena kritisert for første gang, da hun delte bilder av katten Yasha som blir holdt fast, mens en tatovør lager tatoveringen på kattens hud. 

«Du kan ikke bare torturere de som er svakere enn deg. Det er ikke et leketøy, det er et levende vesen», skriver en opprørt bruker på nettet.

En annen skriver at det «hadde vært bedre å tatovere hennes panne med ordet «idiot»».

UAnimals, en organisasjon i Ukraina som kjemper for dyrs rettigheter, har også uttalt seg om saken.

«Kattens eier syns det hadde vært gøy å gi sin katt en tatovering. Dessverre, var det de verste timene i kattens liv. Det er umulig å i det hele tatt se på disse bildene!»

Forsvarer hennes handling

Forbløffet over de sterke motreaksjonene, stod Elena støtt ved sin beslutning. Hun svarte at katten ikke led i det hele tatt.

«Kattens liv er bedre enn ditt. Kanskje er det er helvete for deg, men han har det bare bra», sier Elena

«Han er ikke kastrert og kommer aldri til å bli det, det hadde vært ekte tortur», sier hun. «Jeg hørte med veterinæren før jeg ga han en tatovering og de sa at det var okei. En veterinær var på plass når de lagde tatoveringen, så alt var under kontroll.»

Hun avslutter med: 

«Katten behandles med kjærlighet og omsorg… han er veldig smart og nyter av sitt gode liv. Tatoveringen ble gjort på det øvre laget av huden hans. Bare 1-2 millimeter, han kjente ingen smerte. Rett etter prosedyren oppførte han seg som normalt og begynte leve som vanlig igjen.»

Hva syntes du om denne saken?

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.