Kvinne løy om kreft og samlet 70 000 kroner: Dette brukte hun pengene på

02/08/2022 12:15

Emma Sletta

Utland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Den 29 år gamle kvinnen overbeviste alle om at hun var syk og samlet inn mer enn £ 70.000.

29 år gamle Toni Standen, fra den britiske byen West Derby, barberte av seg alt håret og ga til og med intervjuer til lokale medier der hun fortalte om sin kamp mot kreften. Men det hele var ren fabrikasjon, og Toni Standen var ikke syk i det hele tatt.

Det skriver Ladbible.

Men historien slutter ikke her. I tillegg fortalte Toni Standen også vennene sine at hun ville at faren Derek - som var dødssyk - skulle følge henne opp midtgangen da hun skulle gifte seg. Det er derfor vennene satte opp en innsamlingsaksjon og oppfordret folk til å donere penger slik at Toni Standen og kjæresten James kunne ha drømmebryllupet sitt.

Mistenker en løgn

Totalt ble det samlet inn 70.000 kroner og pengene ble brukt på bryllupet. Derek, Toni Standens far, døde før bryllupet, men han hadde spilt inn en video spilt på seremonien. Her begynte en gjest å mistenke løgnen da Toni Standen spøkte og fortalte vitser like etter at videomeldingen fra den avdøde faren ble spilt.

"Etter å ha hørt farens bevegelige ord, reiste hun seg og holdt en feilfri tale og avfyrte vitser. Hennes mor og bror ble fullstendig oppløst. Vi hadde alle nettopp lyttet til talen til den avdøde faren.

Toni Standens løgn ble endelig avslørt etter at hun også hevdet å ha fått koronavirus tidligere i år og ble konfrontert av vennene sine. Hun har siden erklært seg skyldig i bedrageri mellom februar 2019 og april 2020.

"Det var Oscar-verdi"

En av Toni Standens venninner har siden sagt at hun var overbevist om at Toni var syk.

"Hun kunne ha vunnet en Oscar, skuespillet hennes var så bra. Hun lurte oss alle. Vi var alle helt sugd inn. Hun sa hun var døende, og jeg falt for det. Hun sa hun ville at faren  skulle følge henne ned midtgangen før en avdem døde. Alle donerte penger. Folk hadde ikke mye, men de ønsket å gi det de kunne."

Sommeren 2017 ga Toni Standen et intervju til en lokalavis der hun rapporterte at hun hadde kreft, og i et annet intervju i mars 2019 sa hun at hun hadde mottatt de forferdelige nyhetene om at sykdommen var uhelbredelig.

Løgnene hennes stablet opp og i april i fjor skrev hun på sosiale medier at hun hadde Covid-19. Her bestemte to venner seg for å konfrontere henne.

"Vi ringte henne og spilte inn samtalen. Vi spurte henne direkte: 'Har du virkelig fått kreft?' Hun begynte å gråte og innrømmet at det hele var en løgn. Vi avsluttet samtalen og ringte umiddelbart politiet," forklarte de to vennene til Ladbible.