Kvinne raser etter avvisning av nattklubb: "Dere er rasister"

08/08/2023 07:30

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En nattklubb har kommet under ild etter å ha avvist en ung kvinne fordi hun har kulturelle tatoveringer i ansiktet.

23 år gamle Moale James ble avvist ved inngangen til en nattklubb i Brisbane, Australia, da hun var i byen for å feire kjæresten sin bursdag.

I løpet av natten ønsket de å besøke den latinamerikanske baren Hey Chica!, men de ville ikke slippe henne inn på grunn av hennes 'reva reva'. Det skriver Daily Star .

'Reva reva' er det tradisjonelle navnet på ansiktstatoveringer, som er tradisjonelle markeringer som stammer fra Gaba Gaba i Papua Ny-Guinea, hvor Moales mor er fra.

I en snakk til ABC-mediet sa 23 år gamle Moale at hun hadde forventet å være i en slik situasjon på et tidspunkt, men at hun fortsatt ble såret fordi hun følte seg diskriminert på grunn av forfedrenes tradisjonelle markeringer.

Foto: Facebook

"Dørvakten på Hey Chica! ser på førerkortet mitt, så ser han på meg og han sier: 'Jeg kan ikke slippe deg inn på grunn av ansiktet ditt'," sa hun til ABC.

"Jeg har opplevd diskriminering på grunn av tatoveringene mine tidligere, men ikke i den grad at jeg ble nektet adgang."

Siden hendelsen fant sted har hun valgt å kritisere Hey Chica! på sosiale medier. Videre har hun sagt at deres beslutning om å avvise henne var både "diskriminerende og rasistisk".

Baren svarte på klagen hennes via en privat melding på Facebook, men hadde tilsynelatende ikke tenkt å be om unnskyldning. I stedet valgte de å enkelt forklare at det er deres politikk.

"Vi beklager å høre om opplevelsen din. Selv om vi beklager at regelen vår rammet deg utilsiktet, håndhever vi en generell policy som forbyr hode- og ansiktstatoveringer hos Hey Chica! sammen med andre adgangsbetingelser," skriver de.

"Selv om vi forstår at dette er en streng politikk, vil vi fortsette å håndheve dette under skjenkeloven."

Foto: Facebook

De viser til en del av brennevinsloven som ble innført i Australia i 2016 som påvirker hvilke farger, klær og insignier folk ikke har lov til å vise når de besøker barer og nattklubber.

Da loven ble innført, rettet den seg spesielt mot rockeklubber som Hell's Angels og Det fjerde riket, men loven forbyr faktisk ikke personer med ansiktstatoveringer å besøke lisensierte barer og nattklubber.

"Det er 2022. Det er ikke OK å bare anta at denne regelen kan dekke alle med en tatovering. Det er latterlig," sa Moale.

23-åringen forklarte også at hun tok tatoveringene sine for omtrent en måned siden og bestemte seg for å få dem til å feire universitetseksamenen hennes.

"Alle tegningene mine markerer et øyeblikk i livet mitt. Jeg bærer merkene til mine forfedre på kroppen min - de identifiserer hvem jeg er," sa hun også.