Lærer sender elevene hjem med håndskrevet brev: Foreldre tror ikke sine egne øyne

05/04/2022 09:26

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Læreren sendte en hel skoleklasse hjem med et håndskrevet notat. Nå sprer ordene hennes seg som ild i tørt gress på nettet.

For et par år siden var læreren Rachel Harder fra Kansas i USA på en traumekonference.

Hun fikk beskjed om at en rekke politistasjoner har et arbeidsforhold til skolene, noe som betyr at skolen blir informert om en elev er involvert i en politisak.

Dermed vet lærerne at det er en elev som trenger ekstra omsorg og oppmerksomhet, skriver Lovewhatmatters.

"Jeg elsket denne ideen og tenkte at det må være en måte å få dette til å fungere i klassen vår," sa Rachel.

Et år etter konferansen fikk Rachel en elev i klassen som ble diagnostisert med autisme. Det var en student som hadde mange harde dager. Og det var det som fikk Rachel til å ha en spesiell idé.

Hun ba elevens mor sende en tekstmelding med ordene «håndtert nøye» hvis det var dager da eleven trengte litt ekstra oppmuntring og oppmerksomhet.

"Da moren sendte meg en slik tekstmelding, visste jeg at datteren hennes trengte litt ekstra tid og et rolig sted, så resten av dagen gikk bra," forklarte Rachel.

Den enkle metoden var en slik suksess at Rachel bestemte seg for å sende alle studentene hjem med en til foreldrene sine. I den forklarte Rachel hva "håndtert forsiktig" betydde og hvordan familien kunne ha nytte av det.

Og på veldig kort tid begynte foreldrene å vise takknemlighet for Rachels enkle, men effektive initiativ.

Det stoppet imidlertid ikke her. For på kort tid hadde systemet spredt seg over hele landet, med flere skoler som begynte å bruke Rachels idé.

– Foreldrene kunngjorde nettopp at det var en tøff morgen. Jeg trenger ikke å vite detaljer, men foreldrene liker det. De vet at jeg holder et ekstra øye med barnet deres, sa Rachel.

Selv om flere lærere kan se at en elev har en hard dag bare ved å se på dem, blir det lettere hvis foreldrene også er involvert.

I tillegg er det lettere for alle lærere å vite om elevens situasjon på forhånd, siden de dermed kan forebygge og gjøre justeringer slik at dagen blir lettere for studenten. På denne måten vil alle i klassen få en bedre dag.

«Det er viktig for meg å gi barna noen ekstra minutter, og det er lett å gi», rundet hun av.